Rozkoszne ciasto ucierane II - łatwe
Rozkoszne,
afrodyzjakalne – hmmm...czy takie słowo istnieje?
Pyszne
i wykwintne .A to dzięki kilku składnikom dodanym do ucierańca
prostego jak drut. Baza została wzbogacona !
Składniki
Używam
szklanki o pojemności 250 ml
-
półtorej szklanki mąki ECO typ 500 Młyn Kopytowa
-
szklanka cukru pół na pół cukier brązowy z białym , użyłam Diamant
-4
duże jaja
-łyżeczka
proszku do pieczenia
-pół
margaryny- rozpuść i odstaw do wystudzenia
-orzeszki
arachidowe naturalne niesolone, połówki
-truskawki
-
mak niebieski około 4 łyżki Skworcu
-jabłka
pokrojone w cząstki
POLEWA
CZEKOLADOWA
-
3 łyżki masła
-
2 lyżki kakao naturalnego Skworcu
-3
łyżki cukru cynamonowego Diamant.
Polewa nabierze wspaniałego aromatu
-2
łyżki wody
Rozpuść
w kąpieli wodnej i mieszaj do powstania polewy.
Cukier
i jaja miksuj do powstania puszystej masy.
Dodaj
mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Połącz
miksując
Dodaj
chłodną maragrynę.
A
na końcu mak.
Okrągłą
formę do tarty lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia.
Wylej
ciasto. Połóż kawałki jabłek.
Wierzch
posyp naturalnymi orzeszkami.
I
włóż do piekarnika ,na nie więcej, niż 190 stopni , około 35-45
minut. Sprawdzaj. Do suchego patyczka.
Wyciągnij
ciasto, przełóż na talerz.
Polej
czekoladą, dodaj truskawki.
Smacznego!
Bardzo fajne ciacho, te makowe kropki super wyglądają :)
OdpowiedzUsuńPięknie ozdobiony :) A cukier cynamonowy to dla mnie nowość :)
OdpowiedzUsuń