Rozkoszne ciasto ucierane II - łatwe





Rozkoszne, afrodyzjakalne – hmmm...czy takie słowo istnieje?
Pyszne i wykwintne .A to dzięki kilku składnikom dodanym do ucierańca prostego jak drut. Baza została wzbogacona !
Składniki
Używam szklanki o pojemności 250 ml


- półtorej szklanki mąki ECO typ 500 Młyn Kopytowa


- szklanka cukru pół na pół cukier brązowy z białym , użyłam Diamant


-4 duże jaja
-łyżeczka proszku do pieczenia
-pół margaryny- rozpuść i odstaw do wystudzenia
-orzeszki arachidowe naturalne niesolone, połówki
-truskawki
- mak niebieski około 4 łyżki Skworcu


-jabłka pokrojone w cząstki

POLEWA CZEKOLADOWA
- 3 łyżki masła
- 2 lyżki kakao naturalnego Skworcu


-3 łyżki cukru cynamonowego Diamant


Polewa nabierze wspaniałego aromatu
-2 łyżki wody
Rozpuść w kąpieli wodnej i mieszaj do powstania polewy.

Cukier i jaja miksuj do powstania puszystej masy.
Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Połącz miksując
Dodaj chłodną maragrynę.
A na końcu mak.
Okrągłą formę do tarty lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia.
Wylej ciasto. Połóż kawałki jabłek.




Wierzch posyp naturalnymi orzeszkami.
I włóż do piekarnika ,na nie więcej, niż 190 stopni , około 35-45 minut. Sprawdzaj. Do suchego patyczka.
Wyciągnij ciasto, przełóż na talerz.


Polej czekoladą, dodaj truskawki.



Smacznego!






Komentarze

  1. Bardzo fajne ciacho, te makowe kropki super wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie ozdobiony :) A cukier cynamonowy to dla mnie nowość :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!