Barszcz czerwony




Kochani!
Witam Was w ponury i „bez wyrazu dzień”.
Warto nadać mu kolorystyki żywej, kolorystyki pozytywnej!
Czerwień! Ogień! Moc!
Po pierwszym grillu potrzebny detox...Burak to detox.

Czerwony kolor buraków pochodzi od antocyjanu, 
działającego leczniczo również na nowotwory złośliwe.

Burak zawiera bardzo dużo kwasu foliowego. Zatem jeżeli jesteś zmęczony, miewasz stany niepokoju i lęku, cierpisz na bezsenność, brak ci poczucia radości życia, jesteś roztargniony i masz kłopoty z pamięcią, a do tego zaburzenia w trawieniu - być może w twoim organizmie brakuje kwasu foliowego. Kwas foliowy jest witaminą z grupy B. Jest ważny w produkcji naszych “hormonów szczęścia”.
Ale do rzeczy ...do rzeczy....
Zrobimy zupkę! Użyjemy do tego

-barszcz czerwony- gotowe Danie Babci Zosi od SYS
-botwinka-gotowe Danie Babci Zosi od SYS


-3-4 buraki średniej wielkości
-koperek suszony od SYS


-3 łyżki octu jabłkowego PONTI z oferty Index Food




Otwórz Dania Babci Zosi . 


Są wyprodukowane z suszonych warzyw.
Po odparowaniu wody, pozostają witaminy i składniki odżywcze.
Przefiltrowałam wodę, dodałam botwinkę i barszcz czerwony. Proste. Suszone. Danie gotowe.
Należy postępować zgodnie z zaleceniem producenta na opakowaniu.
Gdy susz zmięknie, dodaj buraka startego na dużych oczkach.


Wsyp sporo koperku suszonego- ja uwielbiam jego zapach i smak!
Gotuj do miękkości.
Dodaj ocet jabłkowy- ja lubię kwaskową zupę.
Dopraw pieprzem i solą.
Rozlej na talerze. Jest to raczej bardzo gęsta zupa.
Burak to samo zdowie.

Smacznego!





Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!