Sałatka imieninowa z czarną fasolą
Jak
imieniny ,czy spotkanie rodzinne, to...sałatka! Sałatki można
kombinować właściwie samemu, ważne ,aby dobrać odpowiednio
przyprawy i z czymś nie przesadzić.
Składniki
na imprezową , pożywną i chrupiącą sałatkę
- 250 g czarnej fasolki u mnie od SKWORCU
- mix mrożonych warzyw minimum 9 składników
- sałatka sycylijska marynowana przpis TUTAJ
- majonez+musztarda+piperz+sól
- groszek i kukurydza w puszcze po pół puszki
Na
dzień przed zrobieniem sałatki, wypłucz fasolę i pozostaw na całą
noc.
Następnie
wylej wodę i przepłucz fasolę minimum dwa razy.
Zalej
czystą wodą , gotuj do miękkości. Odstaw do wystygnięcia.
Mix
mrożonych warzyw ugotuj na parze- nie wypłuczesz witamin, kolor
pozostanie żywy ,a warzywa będą jędrne i chrupiące.
Odstaw
do wystudzenia.
Wymieszaj
fasolę z warzywami, dodaj groszek i kukurydzę,w yemieszaj.
Ja
dodałam moją sycyiljską marynowaną sałatkę- chrupiącą i
aromatyczną.
Wypłukałam
ją na sitku filtrowaną wodą.
Dodałam,
wymieszałam.
Przygotowałam
majonez z musztardą.
Dosmaczyłam
pieprzem i solą i wlałam do sałatki.
Wymieszałam.
Sałatka
gotowa.
Najlepsza
dzień pózniej po przegryzieniu!
Smacznego!
Idealna z wędlinami!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!