Wyniki
Nadeszła
chwila , na którą czekacie. Ogłoszenie wyników konkursu z
makaronem MALMA na fit danie.Dziękujemy za wszystkie zgłoszenia,
ślinka nam kapała. To nie ostatni konkurs tego typu!
Jury
miało twardy orzech do zgryzienia.
Ale
podołało i podaję oficjalne wyniki naszego włoskiego konkursu.
Konkurs
wygrywa AREK za
Sałatka
makaronowa
- 200 g makaronu świderki
- 6 pomidorów suszonych w oleju
- 6 pomidorków kandyzowanych cherry
- 100 g sera koziego
- kilka oliwek z migdałem
- 4 łyżeczki zielonego pesto
- 3 garście rukoli
- odrobina soli i pieprzu
Makaron gotujemy we wrzacej i osolonej wodzie all dente, odcedzamy i wsypujemy do miski. Dodajemy pokrojone pomidory suszone, pokrojone pomidorki cherry, rukolę, pokrojone oliwki. Dodajemy pesto, szczyptę soli i pieprzu i mieszamy. Układamy na talerzach i posypujemy startym serem kozim.
Smacznego
- 200 g makaronu świderki
- 6 pomidorów suszonych w oleju
- 6 pomidorków kandyzowanych cherry
- 100 g sera koziego
- kilka oliwek z migdałem
- 4 łyżeczki zielonego pesto
- 3 garście rukoli
- odrobina soli i pieprzu
Makaron gotujemy we wrzacej i osolonej wodzie all dente, odcedzamy i wsypujemy do miski. Dodajemy pokrojone pomidory suszone, pokrojone pomidorki cherry, rukolę, pokrojone oliwki. Dodajemy pesto, szczyptę soli i pieprzu i mieszamy. Układamy na talerzach i posypujemy startym serem kozim.
Smacznego
Oraz
MARTA za
Pełnoziarniste
muszle makaronowe z orzeszkami pini
Składniki:
-150g razowych, dużych muszli makaronowych
-pół szklanki mrozonego zielonego groszku
-50g orzeszków pini
-mrożona fasolka szparagowa
-szparagi
-nać pietruszki
-parmezan
-olej kokosowy
-sól himalajska
-pieprz
-szczypta imbiru
-2 ząbki czosnku drobno pokrojone
Przygotowanie:
-gotujemy makaron al dente
-szparagi kroimy na długość kilku cm
-fasolkę z czosnkiem i szparagami podsmażamy na oleju kokosowym. Następnie dodajemy groszek, orzeszki piniowe i dalej smażymy.
-szatkujemy dropno nać pietruszki
-na patelnię wrzucamy makaron, dodajemy pietruszkę i wszystko razem mieszamy
-trzemy parmezan na średnich oczkach i posypujemy danie
Gotowe!
Składniki:
-150g razowych, dużych muszli makaronowych
-pół szklanki mrozonego zielonego groszku
-50g orzeszków pini
-mrożona fasolka szparagowa
-szparagi
-nać pietruszki
-parmezan
-olej kokosowy
-sól himalajska
-pieprz
-szczypta imbiru
-2 ząbki czosnku drobno pokrojone
Przygotowanie:
-gotujemy makaron al dente
-szparagi kroimy na długość kilku cm
-fasolkę z czosnkiem i szparagami podsmażamy na oleju kokosowym. Następnie dodajemy groszek, orzeszki piniowe i dalej smażymy.
-szatkujemy dropno nać pietruszki
-na patelnię wrzucamy makaron, dodajemy pietruszkę i wszystko razem mieszamy
-trzemy parmezan na średnich oczkach i posypujemy danie
Gotowe!
Marta
GRATULUJEMY
serdecznie i prosimy o nadesłanie adresów do wysyłki na Priv!
Dziękujemy
za pyszną zabawę i obiecujemy , że już niebawem znów będzie się
działo !
Z wielką chęcią wypróbuję przepisy Arka i Marty. Super. Makarony i wszelkie makaronowe dania bardzo lubię. Z wielką chęcią poznałam nowe inspiracje z ich udziałem. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńGratuluję :-) pyszne dania :-)
OdpowiedzUsuńGratulacje,pieknie wyglądaja a jak smakuja trzeba sprubować
OdpowiedzUsuń