Burritos wegetariańskie





Dziś miałam ochotę przenieść się zupełnie gdzie indziej, daleko. Na chwilkę. Niezły Meksyk, prawda?

Składniki na zachciankę dla 4 osób
-400 g szpinaku liściastego,użyłam mrożonego- pochodzil z ogródka mojej ciotki
-wrapsy- 4 sztuki
-śmietana 18% około 250 ml
-2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z bazylią, czosnkiem i suszonym pomidorem + 2 kolejne do szpinaku na koniec
-ser pleśniowy,najlepiej z niebieską pleśnią ok. 50 g- kto nie lubi daje zwykly ser żółty lub wędzoną oscypkę też będzie
-przyprawy- sól, pieprz ziołowy u mnie od Skworcu, dodatkowo bazylia i kolendra


-3 ząbki czosnku
-1 mała cebula

Na sos
-pół szklanki majonezu
-pół szklanki pikantnego ketchupu
-2 lyżki sosu chili
-odrobina soku z cytryny
-sól i pieprz do smaku

U mnie dodatkowo olbrzymie oliwki z pestką, ktore przyjechały od przyjaciółki z Włoch.



Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w plasterki podsmażyć na oleju , dodać cebulę pokrojona w drobną kostkę, następnie na to wrzucić szpinak, podsmażyć.

 Dosmaczyć pieprzem i solą. Podlać smietaną,


 konstystencja powinna być gęsta. Dodać ser.


Wrapsy podgrzać, nałożyć farsz, zwinąć w rulon, u mnie złożone w qerollte. 



Posypac serem i zapiec 10 min. W 180 stopniach.
Podawać z sosem

Smacznego!








Komentarze

  1. Bardzo lubię burritos i czy to w wersji wege czy z mięskiem jest według mnie bardzo smaczne. Ale taki pomysł jest super i trzeba go przetestować :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!