Ciasto mocno czekoladowe z nutą sezamu i kokosu
Zrobiłam,
a raczej zmodyfikowałam po swojemu ciasto....z torebki. Kupilam
ciasto XL czekoladowe i chciałam go dodatkowo "nawilżyć",dosmaczyć,
ubogacić. Warto!
Dodatkowo
zrobiłam je w okrągłej tortownicy "z dziurą"- lepszy
efekt.
Na
pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe ciacho , bedziemy potrzebowali
-jedno
opakowanie gotowego ciasta czekoladowego
-4
łyżki TAHINI – naturalnego
-2
łyżki oleju kokosowego
-3
łyżki wiśni w syropie, a jak już będą w alkoholu , to niebo w
gębie!
-płatki
kokosowe naturalne, nieprażone
-polewa-
2 łyżki margaryny+2 łyżki kakao naturalnego, u mnie od Skworcu +2 łyżki wody+2
łyżki cukru- rozpuścić w kąpieli wodnej
Przygotować
mieszankę według instrukcji na opakowaniu. W trakcie mieszania
dodać TAHINI naturalne oraz olej kokosowy.
Wylać
do tortownicy uprzednio posmarowanej masłem i posypanej mąką.
Dodać
wiśnie.
Piec
tak jak zaleca producent.
Wyjąć,
ostudzić.
Oblać czekoladą
posypać płatkami kokosowymi!
Pyszne,
proste, mocno czekoladowe !
Kasiu daj kawałeczek :-)
OdpowiedzUsuń