Grecke kanapki na kolację
Mistrzostwo
świata takie kanapki,mówię Wam.
Dobre
na wszystkie uroczystości i spotkania. Właściwie nie są
pracochłonne, ale czasochłonne na pewno. U mnie były czasochłonne,
gdyż wykorzystałam schab wędzony ,który zrobiła pewna pani, i
kiełbaskę swojską. I oba przypadki nie były pokrojone w plastry.
Składniki
-schab
wędzony
-swojska
kiełbasa
-ser
typu feta
-rzodkiewka
-pomidor
-czerwona
świeża papryka
-czerwona
marynowana papryka
-cukinia
marynowana
-oliwki
-świeży
ogórek
-brokuł
na parze
-młoda
gotowana na parze marchewka
-czerwona
cebula- nie wiem czemu nazywa się czerwona skoro fioletowa jest!
-majonez
-pieprz
z młynka najlepiej
-sól
himalajska różowa
-masło
-chleb
Dużo
wcześniej najlepiej przygotować sobie wszystkie składniki i
powkładać do próżniowych pojemników, to zależy kiedy kanapki
podamy. Szkoda się denerwować, bo trudno oszacować czas
przygotowania, i samego komponowania, prawda?
Smarujemy
kanapki masłem, nakładamy pasujące do siebie składniki.
Posypujemy
na koniec tartym serem żółtym, ale to już przed samym podaniem.
Sól
i pieprz również przed podaniem, bo kanapki wilgotnieją pod wpływem
soli.Kroimy na kawałeczki.
Smacznego!
Na zdjęciach kanapki w fazie przygotowania.
Pyszne kanapeczki :)
OdpowiedzUsuńJakie pyszne kanapunie! Super pomysł na kolację na przykład. Smaczne i zdrowe, bo widzę moc warzyw :) Pozdrowionka :)
OdpowiedzUsuńPoproisze i ja, podstawiam talerzyk
OdpowiedzUsuń