Grecke kanapki na kolację


Mistrzostwo świata takie kanapki,mówię Wam.
Dobre na wszystkie uroczystości i spotkania. Właściwie nie są pracochłonne, ale czasochłonne na pewno. U mnie były czasochłonne, gdyż wykorzystałam schab wędzony ,który zrobiła pewna pani, i kiełbaskę swojską. I oba przypadki nie były pokrojone w plastry.


Składniki
-schab wędzony
-swojska kiełbasa
-ser typu feta
-rzodkiewka
-pomidor
-czerwona świeża papryka
-czerwona marynowana papryka
-cukinia marynowana
-oliwki
-świeży ogórek
-brokuł na parze
-młoda gotowana na parze marchewka


-czerwona cebula- nie wiem czemu nazywa się czerwona skoro fioletowa jest!
-majonez
-pieprz z młynka najlepiej
-sól himalajska różowa
-masło
-chleb

Dużo wcześniej najlepiej przygotować sobie wszystkie składniki i powkładać do próżniowych pojemników, to zależy kiedy kanapki podamy. Szkoda się denerwować, bo trudno oszacować czas przygotowania, i samego komponowania, prawda?
Smarujemy kanapki masłem, nakładamy pasujące do siebie składniki.
Posypujemy na koniec tartym serem żółtym, ale to już przed samym podaniem.
Sól i pieprz również przed podaniem, bo kanapki wilgotnieją pod wpływem soli.Kroimy na kawałeczki.
Smacznego!
Na zdjęciach kanapki w fazie przygotowania.





Komentarze

  1. Jakie pyszne kanapunie! Super pomysł na kolację na przykład. Smaczne i zdrowe, bo widzę moc warzyw :) Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!