Krakersy rybne. Przekąska pełna zdrowia!




Dostałam cynk, że za 15 minut przyjedzie gość. Co podać...co podać na szybko? Do pogaduch ?
Coś małego, coś dobrego, coś zdrowego...coś fajnego!
Jak na złość bułki się skończyły, chleb był "wczorajszy". A gość makaronu..nie je!
Z 15-tu zrobiło się 10 minut i trzeba było działać!

Składniki
-krakersy
-szprot w oleju u mnie GRAAL





  • garść spora koperku
  • listki bazylii
  • pieprz ziołowy u mnie od SKWORCU

  • szczypta szafranu
  • ulubione ziółka do dekoracji
  • papryka czerwona
  • korniszony
  • twaróg chudy

I powiem Wam , że nic tak nie pasuje do podania krakersowych przekąsek jak Martha Gold Tacka 14 x 40 od PORCELANA BOGUCICE
Jest długa i dość płaska, zatem krakersy oraz inne przekąski na siebie "nie wpadają".


Ale do roboty!
Do misy wrzuciłam twaróg oraz szprota- wcześniej odlałam olej.


Wsypałam ziarna.


Dodałam koperku posiekanego drobniutko.



Dosmaczyłam pieprzem ziołowym.
Jeszcze delikatna szczypta szafranu.


I utarłam na pastę.


Na każdy krakers kładłam sporą ilość pasty, dodałam korniszona, paprykę i ulubione zioła.
Zadzwonił dzwonek do drzwi.
Zdążyłam na styk!



Było pysznie, wesoło...i musiałam krakersów dorobić.
Ale takie przekąski właściwie- jeśli jest gotowa pasta- szybciutko się robią!

Smacznego !




Komentarze

  1. mniam wygląda to przepysznie chyba się skuszę na ich przygotowanie na kolejną imprezę :)
    pozdrawiam i zapraszam do nas http://blotodlazuchwalych.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Super a przede wszystkim szybki pomysł na nie nieprzewidzianych gości

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!