Nitka walcowana z salsą pomidorową




Szybki obiad, pyszny obiad, mój ulubiony obiad.
Niekoniecznie dla mnie.
Dla dzieciaków przygotowałam coś co zjedza nawet przy chorym na anginę gardle. Jedyna rzecz, którą przełkną,jedyna , którą przyswajają.
I co ja im będę makaronu na kolację żałowała.

Składniki
-nitka walcowana u mnie Czaniecki
-salsa pomidorowa, której przygotowanie znajdziecie
-bazylia
-parmezan
-oliwa z oliwek


Jak już zaplanujecie zrobić salsę, to zróbcie jej dużo.
Salsę się mrozi, salsę można pasteryzować.
Ugotuj makaron,przelej zimna wodą.
Dodaj salsę pomidorową, parmezan i oliwę. Jeśli chcesz-listki bazylii.
Całość podałam na Agawa Gold od Porcelana Bogucice

Smacznego!



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!