Barszcz czerwony-nieco szybciej
i...bez
wysiłku.
Do
mojej zupy, podanej na chłodno, wykorzystalam gotowe danie Babci
Zosi firmy FIRMY SYS
Wystarczy
zawartość torebki z suszonymi warzywami wsypać do litra zimnej
wody, dodać łyżkę masła, lub oliwę z oliwek, ząbek czosnku, i
gotować od momentu zawrzenia około 20 minut.
Następnie
dodać torebkę z naturalnymi przyprawami, którą znajdziecie w
środku i gotować dalsze 5 minut.
Moją
zupkę ubogaciłam dodatkową zimną śmietanką i podałam z młodymi
ziemniaczkami i koperkiem.
Smakuje
wyśmienicie, nie trzeba trzeć buraczków i co najważniejsze –
smakuje dzieciakom!
Dania Babci Zosi to Natura pod ręką i idealne rozwiązanie, kiedy nie mamy pomysłu
na obiad, a upał doskwiera .
Smacznego!
Muszę przyznać, że zachwyca kolorkiem, aczkolwiek mam dystans do torebkowych dań .. :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://healthy-dreams.blogspot.com/
Pysznie wygląda :-) na upały super :-) i chciałabym dodać, że te produkty są pozbawione zbędnych składników :-) i też je używam w mojej kuchni :-)
OdpowiedzUsuń