Warzywa duszone z kurczakiem





Jest tak niesamowicie gorąco, że ani jeść się chce, ani oddychać..ale jeść przecież trzeba!
Co zrobić , by jednak nie stać za długo przy kuchni, kiedy w pokoju 33 stopnie?
Ja poszperałam w zamrażarce i znalazłam mix warzyw- brokuł, kalafior, młoda marchewka.
W lodówce leżały kurzęce porcje.
Ograniczyłam się tylko do obrania kilku młodych ziemniaczków , czerwonej cebuli i czosnku!
Dużo zdziałała esencja do duszonych warzyw Knorr, która wypróbowałam po raz pierwszy.

Składniki
-mix warzyw- mogą być mrożonki
-ulubione kurzęce partie
-cebula czerwona
-czosnek soczysty , różowy, polski
-esencja do duszonych warzyw Knorr
-oliwa z oliwek
-pieprz prosto z młynka
-bazylia w listkach
-ziemniaczki młode

Umyj mięso, włóż do miski, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek, pieprz. Wymieszaj.
Przygotuj naczynie do duszenia, na dno daj kurczaka, następnie zasyp go warzywami.



Przykryj, duś.
Dodaj ziemniaki, duś.

Pod koniec rozpuść we wrzątku esencję do duszonych warzyw i wlej. 

Duś jeszcze trochę.
Ja moje danie podałam ... w temperaturze pokojowej.
Wszystko idealnie doprawione, smaczne i soczyste. Lekkie i pełne aromatu! Jeśli lubicie glassę sojową z octem balsamicznym z Modeny, nie żałujcie sobie- fantastycznie smakuje!



Podałam na Porcelanie Bogucice

Smacznego!

Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!