Warzywa duszone z kurczakiem
Jest
tak niesamowicie gorąco, że ani jeść się chce, ani oddychać..ale
jeść przecież trzeba!
Co
zrobić , by jednak nie stać za długo przy kuchni, kiedy w pokoju
33 stopnie?
Ja
poszperałam w zamrażarce i znalazłam mix warzyw- brokuł,
kalafior, młoda marchewka.
W
lodówce leżały kurzęce porcje.
Ograniczyłam
się tylko do obrania kilku młodych ziemniaczków , czerwonej cebuli
i czosnku!
Dużo
zdziałała esencja do duszonych warzyw Knorr, która wypróbowałam
po raz pierwszy.
Składniki
-mix
warzyw- mogą być mrożonki
-ulubione
kurzęce partie
-cebula
czerwona
-czosnek
soczysty , różowy, polski
-esencja
do duszonych warzyw Knorr
-oliwa
z oliwek
-pieprz
prosto z młynka
-bazylia
w listkach
-ziemniaczki
młode
Umyj
mięso, włóż do miski, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę,
oliwę z oliwek, pieprz. Wymieszaj.
Przygotuj
naczynie do duszenia, na dno daj kurczaka, następnie zasyp go
warzywami.
Przykryj,
duś.
Dodaj ziemniaki, duś.
Pod
koniec rozpuść we wrzątku esencję do duszonych warzyw i wlej.
Duś
jeszcze trochę.
Ja
moje danie podałam ... w temperaturze pokojowej.
Wszystko
idealnie doprawione, smaczne i soczyste. Lekkie i pełne aromatu! Jeśli lubicie glassę sojową z octem balsamicznym z Modeny, nie żałujcie sobie- fantastycznie smakuje!
Podałam
na Porcelanie Bogucice
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!