Zawekować słońce...i nie tylko
Całkiem niedawno
otrzymałam od Wydawnictwa ESPRIT dwie nadzwyczajnie pachnące książeczki.
Serce
zabiło mi mocniej kiedy na okładkach obydwu pojawiły się włoskie
nazwiska.
Już wiedziałam, że książki będą skarbnicą pysznych
wiadomości. Żadne lanie wody, sama esencja!
Pozycje
w sam raz na kuchenną półeczkę, do biblioteczki kulinarnej,
gwarantuję, że będziecie do nich wracać...często.
Powoli
światło słoneczne będzie nam wydzielane łyżeczkami, dlatego jak
najszybciej powinniśmy zabrać się za...zawekowanie słońca!
Czy
zdarzyło Ci się kiedyś otworzyć słoik powideł i poczuć zapach
skąpanego w słońcu sadu, z którego pochodziły owoce? Anastasia
Zanoncelli snuje opowieść o skarbach natury, które przez wieki
inspirowały artystów, przywołuje słodkie wspomnienia i historie z
odległych zakątków świata, a przede wszystkim dzieli się
wyjątkowymi przepisami na przetwory.
ZAWEKOWAĆ SŁOŃCE to
niezwykła historia owoców, dzięki którym możemy zawekować w
słoikach ciepłe lato. Stopniowo uwalniane, pozwala nam cieszyć się
słońcem przez cały rok.
Opisy
krótkie, niezawiłe, pełne zabawnych anegdot, wspomnień, a nawet
pięknych wierszy.
Książki
, które można zabrać ze sobą do autobusu, pociągu. Zadziałają
jak najlepszy antydepresant, kiedy zza okna pukać będzie do nas
szarość jesienno-zimowa.
Obydwie
książki zawierają przepisy podstawowe ze szczyptą niebanalności.
Druga
propozycja, SEKRETY WIEJSKICH ZIÓŁ to wręcz skarbnica wiedzy!
Kolorowo
wydane, pachnące zdrowiem książeczki.
Przeczytałam...
Popatrzyłam
za okno, wieje, tak bardzo wieje. Liście lecą z drzew, a słońce
chowa się za chmury.
Postaram
się zdążyć zawekować słońce z włoską autorką.
Zatrzymam
promienie na dłużej pod wieczkiem słoika.
Będę
się nimi cieszyć.
Cały
rok.
Serdecznie
polecam!
Już
niedługo przygotuję coś pysznego, dla łasuchów dużych i małych!
ZAPRASZAM NA STRONĘ WYDAWNICTWA
Ładnie zaprezentowane, przepiękne wydanie obu książek !
OdpowiedzUsuń