Żeberka



Dzisiaj rano ,podczas wstawania, uderzyłam porządnie głową o ...kaloryfer. Zabolało .Bardzo.I wtedy pojawił się błyskawicznie pomysł na obiad!
Żeberka!!!


Ot i cała historia. Żeberko tak na prawdę różnie sobie smakuje. Zazwyczaj powinno być soczyste. Wiem, że nie każdy przepada za żeberkami.
Kwestia kubków smakowych myślę.
Ale ja sobie zrobiłam żeberka dzisiaj.
Poszłam na łatwiznę, właściwie to obiad sam się zrobił.
Dość dobry obiad w zasadzie.





Składniki
-żeberka mięsne
-marynata klasyczna gotowa do użycia ROLESKI
-paczka mrożonych warzyw- kalafior, brokuł,marchewka
-vinaigrette oliwa z oliwek i suszone pomidory
-Zioła Małgorzaty SKWORCU
-ulubiona sałatka-np.pomidorki,ogórek,borówka amerykańska,papryka itd
-dressing Tysiąca Wysp ROLESKI

Żeberka umyj .Osusz. Włóż do gotowej marynaty klasycznej.




To gotowa marynata do mięs zamknięta w wygodnym opakowaniu. Pozwala na przygotowanie mięsa bez potrzeby dodawania innych przypraw oraz bez konieczności używania dodatkowych naczyń.
Marynata klasyczna, to pikantna marynata oparta na bazie pomidorów i przypraw: pieprzu cayenne, czosnku, cebuli oraz słodkiej papryki. Kompozycja użytych składników nadaje grillowanym potrawom z mięs głębszego i bardziej aromatycznego smaku.
Marynata nie zawiera konserwantów ani glutaminianu sodu. Polecana do marynowania wołowiny, wieprzowiny, cielęciny, drobiu i ryb.
Zamknij opakowanie i włóż do lodówki, ja zostawiłam na całą noc.
Na drugi dzień, rozgrzałam patelnie do grillowania z kopułą i wyjęłam mięso z worka.
Rzuciłam na rozgrzany grill i zamknęłam kopułę.


Od czasu do czasu przekręcałam mięso.



Po chwili dołożyłam mrożonki.



Polałam winegretem


Posypałam ziołami .


Zamknęłam kopułę i na małym ogniu poddałam całość obróbce termicznej.
Następnie dosmaczyłam oliwą z oliwek.


Po około godzinie obiad miałam już gotowy.



Jeszcze tylko szybka sałatka.
Porcjowanie mięsa, dokładanie warzyw na półmisku od PORCELANA BOGUCICE



I juŻ można zasiąść i jeść.Przed samym podaniem warto polać całość dressingiem Tysiąca Wysp i posypać świeżą bazylią.




Smacznego!




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!