INNA CAPRESE – dietetyczna sałatka z burakiem
Polecam
pyszną i aromatyczną sałatkę a la'caprese.
Sałatkę
zdrową i bardzo sycącą.
Sałatkę
kolorową i akuratniusieńko bardzo na czasie!
Seler
i burak królują na jesiennych straganach!
Składniki
- duże buraki ćwikłowe
- jaja
- pomidory
- natka selera
- miód spadziowy
- musztarda ROLESKI
- sól himalajska różowa i pieprz do smaku
- migdały blanszowane SKWORCU
Buraki
ugotuj na parze. Ściągnij skórkę. Pokrój w plastry. Rozgrzej
patelnię do grillowania i ugrilluj. Podczas grillowania posyp solą
i pieprzem.
Ugotuj
jaja na twardo.
Obierz.Pokrój
ostrożnie na plastry.
Umyj
pomidory- pokrój na plastry.
Przekładaj
buraka,jaja i pomidory na półmisku.
Dodaj
natkę selera.
Rozpuść
miód w kąpieli wodnej i dodaj musztardy, szczyptę soli. Wymieszaj,
powstanie aromatyczny sos.
Polej
nim sałatkę.
Przed
podaniem posyp tartymi migdałami blanszowanymi.
Podana na półmisku PORCELANA BOGUCICE prezentuje się niezwykle apetyczne, a przy tym wykwintnie i elegancko.
Smacznego!
To ja poproszę taką pyszną sałatkę na śniadanie :-)
OdpowiedzUsuń...odpalam grilla i pędzę!
Usuń