Pieczony ziemniak z łososiem- przystawka
Dzisiaj
pogoda nas dołuje. Pada. Trzeba sobie poprawić humor. Przez żołądek
do serca, a jeśli już z sercem będzie w porządku , to cała
reszta będzie ok! Allegria !!!!
Mgła
powoduje powolne myślenie, brak kolorów, tęsknota za latem i
dłuższym dniem, czasem bywa nieznośna.
Możemy
sobie poprawić humor, możemy poprawić humor innym!
Mój
przepis na szybsze myślenie, dawkę energii, dobry humor
Składniki
-ziemniaczki
-karahi
chicken masala Skworcu
-łosoś
norweski wędzony plastrowany Suempol
-crema
con Aceto Balsamico di Modena IGP classica z włoskiego tygodnia w
LIDL ,który trwa od 19 pazdziernika
-pomidor
-czarna
oliwka
-rolada
ustrzycka- ser wędzony
Ziemniaki
umyj i porój na cząstki, posyp przyprawą bez chemii karahi chicken
masala.Upiecz w piekarniku na złoty kolor. Odstaw do wystygnięcia.
Każdą
cząstkę ziemniaczka zawiń w pasek łososia.Z podanych składników
zrób "koreczki".
Półmisek
ozdób cremem z octem balsamicznym- jest to nie tylko doskonały i
aromatyczny dodatek do przystawki, ale cudna i przyciagająca wzrok-
dekoracja.
Podałam
na Martha
Gold Tacka 14 X40 Porcelana Bogucice
Smacznego!
Pysznie to zrobiłaś oj pysznie :-)
OdpowiedzUsuń