Tradycyjne Jadło
Wczoraj
przybyła do mnie niespodzianka do…testów. Chętnie podjęłam się tego zadania,
ale zanim….
Przyjrzałam
się z bliska firmie.
Interesowało
mnie sporo. Skoro w nazwie jest słowo „tradycyjne” …
Jaka to
firma?
Firma ,która
powstała z zamiłowania do wielowiekowej polskiej tradycji wędliniarskiej.
I jak
sama o sobie pisze….
„Przyprawiamy
tylko naturalnie, wędzimy na prawdziwym dymie olchowym, pieczemy na żywym
ogniu.
Produkujemy
w 100% tak jak deklarujemy !
Nasze
wyroby produkujemy w 100% z mięsa wieprzowego bez konserwantów wg starych
receptur
i
tradycji wielkopolskiej wsi i dworu.
Doprawiamy
świeżym czosnkiem, pieprzem, majerankiem, cebulą, zielem angielskim, kminkiem,
papryką i solą.
Nie
stosujemy żadnych barwników, wypełniaczy i dodatków chemicznych. Wędzimy w
wędzarni tradycyjnej, na dymie z drewna olchowego. Mięso pozyskujemy tylko ze
świeżego surowca, najwyższej jakości.Pogodziliśmy tradycyjne metody produkcji z
dbałością o wysokie standardy higieniczne, stosowane w krajach unii europejskiej.
Nasze
wędliny charakteryzują się bardzo zdecydowanym smakiem.Jest to wynik stosowania
naturalnych przypraw Np. pieprzu; majeranku; czosnku; kminku; jałowca; kolendry
i ziela angielskiego.Wędzenie na prawdziwym dymie olchowym daje intensywny
zapach.Wszystkie nasze suche wędliny podlegają dojrzewaniu, przez co najmniej 3
tygodnie. Proces dojrzewania i wędzenia powoduje utratę na wadze od 30% do 60%.
Większość
prac przy wyrobie wędlin wykonywanych jest ręcznie.Nie stosujemy żadnych
substancji wiążących wodę, wypełniaczy, barwników.Jedyną substancją
konserwującą jest sól i sól peklowa . Stosujemy
tradycyjne metody obróbki mięsa, ale zgodne z przepisami obowiązującymi w Unii
Europejskiej.Proces produkcji monitorujemy zgodnie z wymogami HACCP. Regularnie
wykonujemy badania trwałościowe i mikrobiologiczne naszych wędlin.”
Do testów
dostałam te oto produkty.
Testy czas
zacząć…
Niebawem
będzie pysznie!
:) Cudnie :) Porządne mięso to podstawa <3
OdpowiedzUsuń