Egzotyczny półmisek śledzia




Moi Drodzy, dziś podaję pyszną i egzotyczna wersję śledzia.
Idealna kompozycja na większe spotkanie w gronie przyjaciół.
Lub coś dla niespodziewanych gości.


Do mojej propozycji użyłam
-filety śledziowe z żurawiną i brzoskwinią SEKO


-żurawina suszona SKWORCU


-dojrzałe mango
-jarmuż
-pestki dyni
-kilka ziaren granatu
-kukurydza z puszki



Jarmuż umyj ,odetnij stwardniałe części. Zalej wrzątkiem i pozostaw w wodzie na 4 minuty. Następnie odcedz na sitku i wysusz na ściereczce kuchennej, odstaw.
Filety śledziowe przenieś na półmisek.
Mango obierz i pokrój w plastry.
Dodaj kilka na półmisek.
Posyp pestkami dyni, suszoną żurawiną dodatkowo.
Dodaj jarmużu i ziaren granatu oraz kukurydzę.
Danie gotowe.



Niezwykle pyszne, świeże i tropikalne.
Warto spróbować tej propozycji i zaskoczyć bliskich inną wersją tak popularnego u nas śledzika.Możecie spróbować innych wersji smakowych od Seko















Komentarze

  1. chętnie bym spróbowała, nie jadłam takiego połączenia ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm..musi być pyszne, lubię takie wariacje na temat śledzia ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!