Egzotyczny półmisek śledzia
Moi
Drodzy, dziś podaję pyszną i egzotyczna wersję śledzia.
Idealna
kompozycja na większe spotkanie w gronie przyjaciół.
Lub
coś dla niespodziewanych gości.
Do
mojej propozycji użyłam
-filety
śledziowe z żurawiną i brzoskwinią SEKO
-żurawina
suszona SKWORCU
-dojrzałe
mango
-jarmuż
-pestki
dyni
-kilka
ziaren granatu
-kukurydza
z puszki
Jarmuż
umyj ,odetnij stwardniałe części. Zalej wrzątkiem i pozostaw w
wodzie na 4 minuty. Następnie odcedz na sitku i wysusz na ściereczce
kuchennej, odstaw.
Filety
śledziowe przenieś na półmisek.
Mango
obierz i pokrój w plastry.
Dodaj
kilka na półmisek.
Posyp
pestkami dyni, suszoną żurawiną dodatkowo.
Dodaj
jarmużu i ziaren granatu oraz kukurydzę.
Danie
gotowe.
Niezwykle
pyszne, świeże i tropikalne.
Warto
spróbować tej propozycji i zaskoczyć bliskich inną wersją tak
popularnego u nas śledzika.Możecie spróbować innych wersji smakowych od Seko
chętnie bym spróbowała, nie jadłam takiego połączenia ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie;)
Mmm..musi być pyszne, lubię takie wariacje na temat śledzia ;)
OdpowiedzUsuń..bo śledz nie musi byc nudny !
Usuń