Indyjska zupa z curry
Dziś
na obiad powiało u nas..orientem.
Jako,
że pogoda pozostawia dużo do życzenia, z nosa kapie...postanowiłam
nas wszystkich porządnie rozgrzać.
Moje
dzieci na szczęście kochają takie smaki.
Zrobiłam
esencjonalną i pyszna, gęstą zupę.
Składniki
-porcja
rosołowa
-ryż
z groszkiem i marchewką SYS
-curry-
u mnie naturalna gęsta przyprawa w słoiczku, idealnie wyważona,
wystarczyło tylko pół łyżeczki na całość, by danie było
pysznie rozgrzewające .
-cebula
-czosnek
-seler
-nać
sól
i pieprz do smaku
Porcję
rosołową opłukaj i zalej wodą, dodaj cebulę, czosnek, nać selera.
Ugotuj
rosół, wyjmij mięso.
Ponownie
zagotuj wywar i wsyp Danie Babci Zosi.
Doprowadz
do wrzenia i gotuj tak w rosole aż ryż zmięknie.
Dodaj
curry.
Posól
i dosmacz pieprzem.
Oczyść
kości z mięsa, dodaj do zupy.
Gotowe
!
Pyszne
danie, gęste i naturalne.
Rozgrzewa,
wzmacnia, dodaje sił!
Z chęcią bym taką teraz zjadła :-) bogactwo smaków i aromatów :-)
OdpowiedzUsuńIdealna zupa na jesień.
OdpowiedzUsuń