Obiad z piekarnika
Ziemniaki
i mięsko z piekarnika, któż nie lubi?
Któż
nie przepada?
Któż
nie robi...bo to szybko i nie trzeba przetwarzać i stać nad tym?
Większość
na pewno.
Składniki
- ziemniaki ile chcecie
- mięso- spory kawał ulubionego
- marynata gotowa BBQ Roleski
- przyprawa uniwersalna Kuchmistrz Skworcu
- czerwony pieprz ziarenka opcjonalnie
- sól himalajska różowa lub morska
- suszony rozmaryn
- oliwa z oliwek
Umyj
mięso i włóż do gotowej marynaty. Zamknij worek i najlepiej
marynuj całą noc. Nazajutrz włóż mięso do brytfanny ,podlej wodą i posyp Kuchmistrzem....
I piecz mięso pod przykryciem w
piekarniku- oczywiście wyjmij z worka!
Międzyczasie
obierz ziemniaki, pokrój na części , posól, posyp suszonym
rozmarynem.
Formę
do zapiekania wyłóż papierem do pieczenia, wysyp ziemniaki.
Papier
zepnij wykałaczkami.
Zapiekaj
razem z mięsem.
Mięso
potrzebuje znacznie więcej czasu niż ziemniaki.
Tak
upieczone mięso i ziemniaki podawaj z ulubionymi dodatkami.
Zimne
mięso przechowuj w lodówce, przez kilka dni zużyjesz je śmiało
krojąc w plastry i jedząc na kanapkach.
Jest
pyszne!
Pyszny obiadek :-)
OdpowiedzUsuńdziękuję...
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję!
UsuńZamawiam na jutro taki obiadek, pysznie jessst
OdpowiedzUsuńJest na prawdę dobre, zimne do kanapek!
Usuń