Zupa marchewkowo-pomidorowa z kaszą jaglaną
Ta
zupa to mistrzostwo świata!
Jest
ekspresowa i pomoże przetrwać ciężkie i długie godziny w pracy.
Składniki
- 2 puszki pomidorów konserwowych krojonych
- 4 duże marchewki
- 700 ml wody
- 1 ząbek czosnku- przeciśnięty przez praskę
- 1 pokrojona w piórka cebula,najlepiej czerwona
- 2 daktyle
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- pół łyżeczki curry
- szczypta kurkumy
- ekologiczny olej kokosowy SYMBIO do smażenia
Ugotuj
kasze jaglaną , zgodnie z zaleceniami producenta.W szerokim rondlu
rozgrzej olej kokosowy .
Następnie wrzuć cebulę i czosnek.
Podsmaż
z dodatkiem curry, jakieś 2-3 minuty.
Wrzuć
marchewkę oraz pomidory i wlej gorącą wodę.
Gotuj
ok. 10 minut.
Dodaj
daktyle i ugotowaną kaszę jaglaną.
Gotuj następne 5 minut pod
przykryciem.
Zblenduj
na krem.
Inspiracja
– "Jaglany Detoks" Marek Zaremba
Rewelacyjny pomysl z daktylami, taki lekki slodki akcent do calosci!
OdpowiedzUsuńDziękuję!
UsuńZupy pomidorowej jeszcze nie jadłam z daktylami. Ciekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńPYszna zupka, wspaniale wygląda
OdpowiedzUsuńUwielbiam pomidorówkę i mogłabym ją jeść codziennie, ale z kaszą jaglaną jeszcze nie robiłam :-)
OdpowiedzUsuń