Zupa marchewkowo-pomidorowa z kaszą jaglaną




Ta zupa to mistrzostwo świata!
Jest ekspresowa i pomoże przetrwać ciężkie i długie godziny w pracy.
Dzieci ja wprost uwielbiają!




Składniki
  • 2 puszki pomidorów konserwowych krojonych
  • 4 duże marchewki
  • 700 ml wody
  • 1 ząbek czosnku- przeciśnięty przez praskę
  • 1 pokrojona w piórka cebula,najlepiej czerwona
  • 2 daktyle
  • pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • pół łyżeczki curry
  • szczypta kurkumy
  • ekologiczny olej kokosowy  SYMBIO do smażenia


Ugotuj kasze jaglaną , zgodnie z zaleceniami producenta.W szerokim rondlu rozgrzej olej kokosowy .



 Następnie wrzuć cebulę i czosnek.
Podsmaż z dodatkiem curry, jakieś 2-3 minuty.
Wrzuć marchewkę oraz pomidory i wlej gorącą wodę.

 Poziom wody nie powinien przekroczyć poziomu warzyw.
Gotuj ok. 10 minut.
Dodaj daktyle i ugotowaną kaszę jaglaną.


 Gotuj następne 5 minut pod przykryciem.
Zblenduj na krem.

Inspiracja – "Jaglany Detoks" Marek Zaremba





Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!