Warzywna zupa makrobiotyczna z kaszą jaglaną i fasolką Adzuki (Jaglany Detoks)
Moi
Drodzy kolejna zupka oczyszczająca na jesień.
Jeśli macie zgagę bądz inne dolegliwości ze strony układu pokarmowego ,to ta zupka jest właśnie dla Was.
Jeśli macie zgagę bądz inne dolegliwości ze strony układu pokarmowego ,to ta zupka jest właśnie dla Was.
Szczególnie
dla mnie!
Składniki
- 2 duże marchewki
- kawałek selera
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 mała czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki
- pół szklanki ekologicznej fasolki adzuki SYMBIO
- pół łyżeczki nasion kopru włoskiego
- szczypta curry
- szczypta kurkumy
- 2 daktyle 100 % organic SYMBIO
- siemię lniane
- sól himalajska lub morska
- 1 łyżka oliwy lub oleju z ostropestu
Fasolkę
musisz namoczyć dzień wcześniej. Na drugi dzień wylać wodę,
wypłukać i zalać zimną, świeżą. Ugotować do miękkości,
odstawić.
Ugotować
kaszę jaglaną, odstawić.
Można
ugotować więcej. Fasolka może leżeć w lodówce.
Warzywa
pokrój w kosteczkę, cebulę w piórka a czosnek w cienkie
plasterki.
Wlej
do garnka niecały litr wody.
Zagotuj
i dodawaj kolejno, marchewkę,selera pokrojonego drobno lub startego
na dużych oczkach, daktyle pokrojone w paseczki. Gotuj wszystko
kilka minut.
Dosmacz
solą i wsyp wszystkie przyprawy.Dodaj czosnek, cebulę.Gotuj ok.6
minut.
Spróbuj
i przypraw jak lubisz.
Przed
końcem gotowania dodaj kaszę jaglaną oraz fasolkę.
Podawaj
z natką pietruszki i prażonym na suchej patelni sezamem.
Zupa
idealnie nawilża, wzmacnia śledzionę, rozgrzewa w tę zimną i
wietrzną jesień.
Inspiracją
była książka "Jaglany detoks" Marka Zaremby
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!