Ciepły koktajl z siemienia lnianego ze spiruliną



Uwielbiam ciepłe koktajle, szczególnie teraz, kiedy na dworze jest mgła...jest zimno i bez wyrazu.
Uwielbiam tropikalne napoje i koktajle pobudzające do życia. Niejednokrotnie działają o niebo lepiej...od zwykłego posiłku.



Składniki
  • 1 grejpfrut
  • 3 plastry ananasa
  • jabłko
  • jagody goji Symbio do dekoracji
  • pół małej łyżeczki ekologicznej spiruliny Symbio
  • 6 łyżek siemienia lnianego
  • kilka listków świeżej bazylii
  • kilka listków mięty

Siemię lniane gotuj około 10 minut w lekko ponad pół litra wody.
Następnie oddziel ziarna od płynu. Powstanie kisiel.


Ananasa pokrój w plastry, wrzuć do blendera, dodaj jabłko , spirulinę.



Grejpfruta oczyść z błonek i dodaj.
Wlej kisiel z siemienia lnianego. I dodaj listki bazylii.
Zmiksuj.
Posyp jagodami goji , ja swoje zawsze przechowuję w szkle, udekoruj listkami mięty.



Pij na zdrowie!







Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!