Zupa z ciecierzycą,dynią , marchewką i jarmużem


Polubicie tę zupę bo doskonale rozgrzewa, jest sycąca a przede wszystkim pięknie kolorowa.
Jej rozgrzewająca natura pobudzi was do życia i zapragniecie ..po prostu zdrowia!


Składniki

-200 g dyni
  • pół paczki jarmużu-usuń stwardniałe części
  • puszka pulpy pomidorowej
  • pół puszki cieciorki
  • pół puszki mleka kokosowego
  • półtorej czerwonej cebuli
  • 3 marchewki
  • szczypta cynamonu
  • listki bazylii
  • 2 cm świeżego kłącza imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka kurkumy
  • pół łyżeczki curry
  • pół łyżeczki nasion kopru włoskiego- lepiej zmielić lub utrzeć w mozdzierzu
  • ekologiczny olej kokosowy virgin do smażenia Symbio

  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sok z połowy cytryny
  • sól himalajska do smaku
  • ugotowana komosa ryżowa lub ryż czarny

Dynię pokrój w kostkę, pokrop oliwą z oliwek i lekko posól, upiecz w 180 stopniach, około 15 minut.
Do szerokiego garnka dodaj 2 łyżki oleju kokosowego.
Najpierw wrzuć pokrojoną w pióra cebulę, a następnie przyprawy .
Smaż około 3 minut.
Po tym czasie dodaj pomidory, dosmacz solą. Dodaj czosnek , starty imbir i gotuj pod przykryciem około 10 minut
Wrzuć następnie cieciorkę, marchewkę oraz jarmuż.

Wlej mleko kokosowe.


Gotuj około 10 minut, następnie dodaj soku z cytryny.
Pod koniec gotowania dodaj dynię i komosę ryżową.
Serwuj z listami bazylii.
Smacznego!




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!