Iskierka Dziadunia na dzień dobry



Moi Drodzy, ja od jakiegoś czasu każdy dzień zaczynam od...kaszy jaglanej.
Kiedyś nie znałam, potem nie mogłam patrzeć, a teraz nie wyobrażam sobie dnia bez niej.


Śniadanie jest szybkie w przygotowaniu, soczyste ,a dodatek wspaniałej Iskierki Dziadunia od OGRÓDEK DZIADUNIA jest jak prztyczek pobudzający do życia.


Do dzieła, nie ma nic prostszego!
Moje córki za takim talerzem wyglądają nie tylko na śniadanie!

Składniki
  • ugotowana kasza jaglana, najlepsza z dnia poprzedniego
  • winogrona
  • Iskierka Dziadunia- syrop korzenny Ogródek Dziadunia
  • olej kokosowy do smażenia
  • mięta


Kaszę jaglaną podpraż na oleju kokosowym, przełóż na talerze.
Dodaj pokrojone na pół winogrona.
Skrop syropem.



Syrop korzenny z miodem – Iskierka Dziadunia, płomienna dawka słodkiej energii,
a to wszystko za sprawą miodu wielokwiatowego w połączeniu z magiczną kompozycją
starannie dobranych przypraw: korzenia imbiru, lasek cynamonu, goździków i soku z cytryny.
Doskonale smakuje, rozgrzewa i orzeźwia!
Serwuj z listkami mięty!
Na zdrowie, dzień dobry !







Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!