Przekąska…
…na extra cienkich waflach kukurydzianych z
solą morską .
Przy ich produkcji
wykorzystano pełnoziarniste ziarna kukurydzy, a także grys kukurydziany, dzięki
czemu wafle są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego i idealnie nadają się na zdrową, lekko słoną
przekąskę. Ponadto, są też wygodne do zabrania do pracy, szkoły, na wycieczkę
czy na trening.
Waflom
kukurydzianym nadałam kolorowy i pełen energii charakter i podałam na desce.
Moja córka zjadła je bez mrugnięcia okiem.
Przygotowałam
je z myślą o tych, którzy nie chcą zrezygnować z kanapek, ale muszą zrezygnować z pieczywa.
Oto
moja propozycja pomiędzy posiłkami .
Składniki:
-
wafle kukurydziane Kupiec
-
kilka plasterków marchewki
-
1 bardzo soczysta gruszka
-
pół dojrzałego awokado
-
trochę natki pietruszki ,selera naciowego i mięty
-
twarożek zrobiony z : serek ziarnisty, papryka, rzodkiewka, trochę soli i
pieprzu
-
czarnuszka
-
glassa z octem balsamicznym z Modeny
Na
każdym waflu połóż trochę twarogu. Obierz i pokrój pomidorki oraz awokado i rozłóż wszystko na
waflach. Pokrojoną gruszkę i marchewkę połóż na desce. Dodaj miętę do gruszki,
selera i pietruszkę do wafli, posyp czarnuszką, dosmacz glassą z octem
balsamicznym z Modeny.
Gotowe!
To
jeden ze sposobów na wciśnięcie dzieciom awokado! One uwielbiają takie
przekąski! A ty?
zdrowo i pysznie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję!
Usuń