Kasza jaglana z cieciorką, migdałami oraz granatem
Kolejna
propozycja z jakże inspirującej książki "Jaglany detoks" Marka Zaremby.
Porcja
zdrowia w zasięgu ręki.
Dobre
samopoczucie i inwestycja na przyszłość.
Składniki
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- pół szklanki konserwowej cieciorki
- pół łyżki syropu z agawy lub daktylowego Skworcu
- 1 łyżka oliwy
- łyżeczka cynamonu
- szczypta curry
- kilka migdałów
- ziarna granatu
- listki melisy lub mięty
Do
dressingu
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka tahini-opcjonalnie
- sok z polowy cytryny
- 1 łyżeczka syropu z agawy lub daktylowego
- sól do smaku
Do
szklanej miseczki wsyp cieciorkę, dodaj oliwę, syrop, cynamon,
curry i wymieszaj.
Przełóż
na patelnie i podduś około 4 minut.
Przełóż
do miseczki , w której była wcześniej.
W
drugiej miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu. Migdały
pokrój na 3 części.
Ugotowaną,
ciepłą kaszę jaglaną wymieszaj z cieciorką, skrop dressingiem,
posyp migdałami i serwuj z ziarenkami granatu, listkami melisy lub
mięty.
Smacznego
i na zdrowie!
Kocham kasze jaglaną ♥
OdpowiedzUsuńJa zajadam właśnie kaszę jaglaną z owocami. Kasiu ten talerz zdrowia wygląda pysznie :-)
OdpowiedzUsuńŚwietne danie. Kasiu, masz świetne pomysły
OdpowiedzUsuńPyszności!
OdpowiedzUsuńKocham takie połączenia!
OdpowiedzUsuń