Kasza jaglana z mieszanką studencką i winogronami



Dzień Dobry...być musi...
Musi też być pysznie zaczęty, zgadza się?
Energia przed Świętami mile widziana!
U mnie energia już od samego rana!
Energia ze śniadania!



Składniki
  • ugotowana kasza jaglana
  • olej kokosowy
  • winogrona
  • mieszanka studencka Kresto
  • listki mięty
  • siemię lniane
  • sezam

Wykonanie szybkie, banalnie proste.
Efekt mega zdrowy i pyszny!
Ugotowaną na sypką kaszę jaglaną upraż na oleju kokosowym.
Rozłóż na talerze.Przygotuj mieszankę studencką- ja moją przesypuję z opakowania do puszek.



Rozgrzej sucha patelnię i wsyp mieszankę studencką, sezam i siemię lniane. Upraż.
Winogrona pokrój na połówki, rozłóż na kaszy jaglanej.
Posyp uprażonymi bakaliami, dodaj listków mięty.
Jeśli chcesz możesz dodać szczypty cynamonu i kardamonu.
Dzień dobry Kochani!
Smacznego dnia !






Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!