Gęsty koktajl oczyszczający z buraka



Proponuję bardzo smaczny i gęsty koktajl oczyszczający. Pyszny to jasne jak słońce , ale co najważniejsze- działa wspaniale na nasze wnętrze.



Składniki
  • 2 buraki upieczone w folii w piekarniku
  • 2 duże jabłka
  • 2 łyżki soku z czarnego bzu lub aronii , soku 100%
  • 2 łyżki soku z pigwy z owocami pigwy (domowy)
  • szklanka zimnego naparu z kwitnącej herbaty
  • sok z połowy cytryny


Wszystkie składniki przygotuj, obierz odpowiednio i zmiksuj w blenderze na gładką kremową konsystencję , jeśli wyda Ci się zbyt gęste, dolej naparu.
Pij na zdrowie.

Koktajl jest pyszny, burak upieczony w piekarniku ma niesamowite właściwości zdrowotne!


Smacznego!



Komentarze

  1. ja ostatnio namiętnie piję sok z buraka, ale ta propozycja wydaje się być naprawde ciekawa w smaku!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ma piękny kolor :-) i jestem pewna że smakuje wspaniale :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ma piękny kolor :-) i jestem pewna że smakuje wspaniale :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniały energetyczny kolorek, musi być pyszny

    OdpowiedzUsuń
  5. Zrobiłam z czystej ciekawości, fakt trochę schodzi zanim burak nadaje się do zmiksowania, ale efekt końcowy powala na łopatki. Kolor b.ładny, smak jeszcze lepszy. Następnym razem upiekę więcej buraków wszak ten może w lodówie poleżęć tak? Dodałam miodu! Lubię! Pozdrawiam MaryG

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak , burak może leżeć, koktajl jest genialnie pyszny , to prawda!

      Usuń
  6. Chyba można tego buraka pokroić, żeby się krócej piekł, prawda?

    OdpowiedzUsuń
  7. Kocham takie koktajle. Samo zdrowie, syci, no i błyskawiczny posiłek :)
    www.dziurawykociol.pl

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszny i taki piękny ma kolor. Zrobię go już dzisiaj! Dziękuję za świetną propozycję.

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale pyszny koktajl! Wspaniała propozycja. Uwielbiam buraki. Na pewno worowadzę do swojej diety 😀

    OdpowiedzUsuń
  10. Samo zdrowie i taki piękny kolor :) Zawsze mam w lodówce buraki parowane, chętnie spróbuję takiego koktajlu.
    Pozdrawiam ciepło, Agness:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Buraki to samo zdrowie. Szczególnie soki i zakwasy. Bardzo lubię.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!