Kasza jaglana z białym winogronem, migdałami, jagodami goji i sezamem
O
prozdrowotnych właściwościach kaszy jaglanej nie musimy
przekonywać już chyba nikogo.
To
skarb, a kto go odnalazł, zdrowie odnalazł.
Dziś
szybka i lekka propozycja na śniadanie.
Szybka,
a to dlatego, że kaszo-maniacy mają zawsze jaglanki nad-stan w
lodówce, zawsze ugotowana i przechowywana w szklanym pojemniku do
żywności.
Wystarczy
ją wyciągnąć i lekko uprażyć na oleju kokosowym ,aby była
sypka, ciepła i po prostu pyszna.
Warto
ją mieć pod ręką, bo można wyczarować na prawdę wiele pysznych
i zdrowych dań, przede wszystkim szybkich i dających mnóstwo
energii i radości.
Składniki
- ugotowana kasza jaglana w ilości ile potrzebujesz
- migdały SYMBIO
- jagody goji
- zielone winogrona lub inne
- biały i czarny sezam
- siemię lniane
- listki mięty
- olej kokosowy do podprażenia kaszy
Rozgrzej
niewielką ilość oleju kokosowego na patelni podpraż kasze
jaglaną.
Wysyp
ją na talerz.
Posiekaj
migdały i wsyp na suchą i gorącą patelnię, w towarzystwie sezamu
i siemienia lnianego.
Podpraż.
Do
kaszy dodaj winogrona, posyp ziarnami.
Dodaj
jagody goji i listki mięty.
Śniadanie
gotowe!
Szybko
i na prawdę zdrowo!
w jednej miseczce całe bogactwo i smaków i zdrowia:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy cieplutko:)
Pozdrawiam ! Dziękuję!
UsuńMmmmm..tak na słodko też musi być pysznie ;)
OdpowiedzUsuńTak jest !
UsuńBardzo lubie! Uwielbiam kasze! Moge jesc w kazdej postaci!
OdpowiedzUsuńja też mam fazę na jagłę :-)
Usuń