Koktajl acerola z dodatkami

acerola,sok z acerola,koktajl na energię,szpinak,banan,pigwa,czystek,napar z czystka,Symbio,jagody goji,


Ostatnio bardzo zaciekawiła mnie...acerola. Co to jest? Co w niej jest cennego? Dlaczego jest taka wyjątkowa?



Acerola, inaczej wiśnia z Barbados, jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C.
Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C co kilogram cytryn. Jedna mała szklanka (180 ml) soku z aceroli może zawierać tyle witaminy C co 14 litrów soku pomarańczowego.
Acerola pochodzi z Wysp Karaibskich i Ameryki Środkowej.
Komercyjnie najczęściej produkuje się skoncentrowany sok, który nadaje się do mrożenia lub przetwarzania na suchy proszek. Skoncentrowany sok doje się do różnych napojów, zwiększając ich wartość odżywczą.
Dziś zrobiłam koktajl- bogaty i pobudzający.
Doda nam sił i energii- wypróbowałam na sobie!

acerola,sok z acerola,koktajl na energię,szpinak,banan,pigwa,czystek,napar z czystka,Symbio,jagody goji,


Składniki
  • 4 łyżki ekologicznego soku z aceroli Symbio
  • 2 banany
  • 3 garście szpinaku
  • 1 łyżka miodu
  • płaska łyżka sproszkowanej trawy pszenicznej
  • łyżka soku i owoców z pigwy- opcjonalnie
  • 2 szklanki chłodnego naparu z czystka
  • 1 łyżka jagód goji na szklankę
acerola,sok z acerola,koktajl na energię,szpinak,banan,pigwa,czystek,napar z czystka,Symbio,jagody goji,


W blenderze o dużej mocy, zmiksuj wszystko na gładko, poza jagodami goji.
Przelej do szklanek i pij na zdrowie.
Udekoruj jagodami goji.
Moje dzieci za nimi przepadają.
Dzienna dawka dla dorosłego to 70 jagód goji, dzieci 35.

Smacznego!

acerola,sok z acerola,koktajl na energię,szpinak,banan,pigwa,czystek,napar z czystka,Symbio,jagody goji,

acerola,sok z acerola,koktajl na energię,szpinak,banan,pigwa,czystek,napar z czystka,Symbio,jagody goji,

Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!