Wafle przekładane masą kajmakową z tartymi orzechami laskowymi
Dziś
na deser, wafle przekładane!
Wafle,
któż ich nie jadł?
W
dobie komercyjnych batonów, kiedy mamy ochotę na małe co nie
co..wystarczy tylko trochę chęci, aby ze zwykłego wafla sklepowego
zrobić rozpływające się w ustach cudeńko do kawy.
Sprawdzi
się wszędzie, dzieci je kochają!
A w prostocie siła!
Składniki
- wafle
- kajmak o smaku waniliowym
- mleko zagęszczone około 5 łyżek
- 1 duża łyżka masła
- pół filiżanki tartych orzechów laskowych lub włoskich
Masę
przełóż do rondelka, dodaj masło i mleko zagęszczone.
Mieszaj
, aż wszystko ładnie się połączy.
Na
koniec dodaj orzechy.
Wymieszaj,
i chłodną masą przekładaj wafle.
Pokrój
na kwadraty i podawaj z ulubiona kawą.
Jest
pysznie , jest prosto ! Podałam na Porcelanie Bogucice
Smacznego!
Prosto i pysznie:)
OdpowiedzUsuńPo prostu uwielbiam takie wafle :-)
OdpowiedzUsuńŚwietne wafelki, ja przekładam je nadal,bo moi synowie za nimi przepadają
OdpowiedzUsuńSuper, muszę koniecznie wypróbować!
OdpowiedzUsuńmam dziś smaka na słodkie, przez Ciebie :P
OdpowiedzUsuńp.s. świetne te filiżanki!!!! też chcę!!
OdpowiedzUsuń