Wafle przekładane masą kajmakową z tartymi orzechami laskowymi

Gostyń,Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu,kajmak,mleko zagęszczone,masa krówkowa,wafle,wafle przekładane,porcelana bogucice,


Dziś na deser, wafle przekładane!
Wafle, któż ich nie jadł?
W dobie komercyjnych batonów, kiedy mamy ochotę na małe co nie co..wystarczy tylko trochę chęci, aby ze zwykłego wafla sklepowego zrobić rozpływające się w ustach cudeńko do kawy.


Sprawdzi się wszędzie, dzieci je kochają!
A w prostocie siła!

Gostyń,Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu,kajmak,mleko zagęszczone,masa krówkowa,wafle,wafle przekładane,porcelana bogucice,

Gostyń,Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu,kajmak,mleko zagęszczone,masa krówkowa,wafle,wafle przekładane,porcelana bogucice,

Składniki
  • wafle
  • kajmak o smaku waniliowym
  • mleko zagęszczone około 5 łyżek
  • 1 duża łyżka masła
  • pół filiżanki tartych orzechów laskowych lub włoskich 

Masę przełóż do rondelka, dodaj masło i mleko zagęszczone.
Mieszaj , aż wszystko ładnie się połączy.


Na koniec dodaj orzechy.



Wymieszaj, i chłodną masą przekładaj wafle.

Gostyń,Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu,kajmak,mleko zagęszczone,masa krówkowa,wafle,wafle przekładane,porcelana bogucice,

Gostyń,Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu,kajmak,mleko zagęszczone,masa krówkowa,wafle,wafle przekładane,porcelana bogucice,

Pokrój na kwadraty i podawaj z ulubiona kawą.
Jest pysznie , jest prosto ! Podałam na Porcelanie Bogucice
Smacznego!

Gostyń,Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu,kajmak,mleko zagęszczone,masa krówkowa,wafle,wafle przekładane,porcelana bogucice,




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!