Sałatka z pstrągiem, grejpfrutem i suszonymi śliwkami
Wiosenną
porą co raz częściej będziemy sięgać po zdrowe jedzenie.
Będziemy zachwycali się kolorami i soczystością ogólnodostępnych
zieleninek i owoców.
Dodatek
śliwki, pstrąga oraz grejpfruta sprawi, że sałatka będzie
wykwintna i niezwykła.
Składniki
- filety z pstrąga w sosie chrzanowym
- mix sałat z przewagą rukoli
- grejpfrut
- oliwki
- szpinak
- suszone śliwki Symbio
- czarny sezam
Szpinak
opłucz, wysusz i wmieszaj w mix sałat.
Wyłóż
na talerz, dodaj pstrąga i wyfiletowanego grejpfruta.
Na
koniec oliwki i pokrojone w paseczki śliwki.
Skrop
oliwą, posyp sezamem.
Błyskawiczne
danie- gotowe!
Podałam
z chlebem własnego wypieku!
Smacznego!
Wspaniała wiosenna i kolorowa sałatka :-)
OdpowiedzUsuńWytworna, nietypowa i bardzo apetyczna. Nigdy takich smaków nie łączyłam. Inspirująca propozycja. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńŚwietna sałatka, zjadłabym z miłą chęcią
OdpowiedzUsuńMmm, wygląda przepysznie :) Zdrowe i na pewno smaczne-wypróbuję!
OdpowiedzUsuńObserwuję i zapraszam do mnie :)
http://zyciepelnekoloru.blogspot.com/