Sałatka z pstrągiem, grejpfrutem i suszonymi śliwkami

Symbio,ryba,pstrąg,sałatka,oliwki,dieta,wiosenna dieta,suszone śliwki,grejpfrut,szpinak (4)


Wiosenną porą co raz częściej będziemy sięgać po zdrowe jedzenie. Będziemy zachwycali się kolorami i soczystością ogólnodostępnych zieleninek i owoców.
Dodatek śliwki, pstrąga oraz grejpfruta sprawi, że sałatka będzie wykwintna i niezwykła.



Składniki
  • filety z pstrąga w sosie chrzanowym
  • mix sałat z przewagą rukoli
  • grejpfrut
  • oliwki
  • szpinak
  • suszone śliwki Symbio
  • czarny sezam
Symbio,ryba,pstrąg,sałatka,oliwki,dieta,wiosenna dieta,suszone śliwki,grejpfrut,szpinak (4)

Szpinak opłucz, wysusz i wmieszaj w mix sałat.
Wyłóż na talerz, dodaj pstrąga i wyfiletowanego grejpfruta.
Na koniec oliwki i pokrojone w paseczki śliwki.
Skrop oliwą, posyp sezamem.


Symbio,ryba,pstrąg,sałatka,oliwki,dieta,wiosenna dieta,suszone śliwki,grejpfrut,szpinak (4)

Błyskawiczne danie- gotowe!
Podałam z chlebem własnego wypieku!

Smacznego!

Symbio,ryba,pstrąg,sałatka,oliwki,dieta,wiosenna dieta,suszone śliwki,grejpfrut,szpinak (4)

Komentarze

  1. Wspaniała wiosenna i kolorowa sałatka :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wytworna, nietypowa i bardzo apetyczna. Nigdy takich smaków nie łączyłam. Inspirująca propozycja. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetna sałatka, zjadłabym z miłą chęcią

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, wygląda przepysznie :) Zdrowe i na pewno smaczne-wypróbuję!
    Obserwuję i zapraszam do mnie :)

    http://zyciepelnekoloru.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!