Sałatka z kaszy jaglanej z tuńczykiem i wiosennym dressingiem. Idealna na wynos.
Podaję
pomysł na szybką i aromatyczną sałatkę, dobrą na śniadanie,
obiad i kolację.
Idealnie
smakuje na ciepło i rewelacyjnie na zimno.
Nie
wymaga żadnych umiejętności kulinarnych, kilka składników i
sałatka gotowa.
Kasza
jaglana gra tu główne skrzypce!
Składniki
podaję na oko, gdyż niektórzy dołożą więcej tuńczyka, inni
groszku czy marchewki.
Składniki
- ugotowana na sypko kasza jaglana, najlepsza z dnia poprzedniego u mnie Skworcu
- puszka dobrego tuńczyka w kawałkach
- czerwona fasolka z puszki
- groszek konserwowy
- gotowana marchewka pokrojona w kosteczkę
- kukurydza konserwowa
- czerwona cebula
- pieprz i sól do smaku
- świeża bazylia
- olej rzepakowy Rapso
- sos sałatkowy winegret Develey
Ugotowana
kaszę jaglaną wymieszaj z warzywami.
Dodaj
cebuli i polej olejem rzepakowym Rapso. Wymieszaj.
Następnie
dodaj sosu winegret.
Dosmacz
solą i pieprzem.
Wymieszaj.
Przed
podaniem posyp świeżą bazylią.
Sałatka
bardzo syta, szybka i przepyszna.
Do
pracy i na wynos w plener.
Szczególnie
teraz ,kiedy zawitała wiosna a my potrzebujemy zjeść lekko, ale
konkretnie!
Smacznego!
Lubię takie sałatki, na pewno bardzo dobrze smakuje.
OdpowiedzUsuńLekka, smaczna, wiosenna. Lubię sałatki z tuńczykiem. Najbardziej klasyczne, ale wszelkie wariacje też przyjmuję z ochotą :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńJestem na tak :-)
OdpowiedzUsuń