Zainspiruj się wiosną z Graal – lekka sałatka i ...konkurs!
Moi
Drodzy czuć w powietrzu wiosnę, robi się ciepło i lekko na
duchu...ale czy i lekko na ciele?
Wiosną
budzą się do życia kolory, soczysta zieleń zaprasza na pierwsze
pikniki, spotkania i po prostu...popycha nas do wyjścia z dziupli,
do przejścia się, pobiegania, spacerów.
Dzień
robi się dłuższy...Razem z wiosną
pojawiają się plany – zmiana nawyków żywieniowych na lepsze i
zwiększenie aktywności fizycznej, które sprawią, że będziemy
pełni sił i pozytywnej energii. Nie bez wpływu jest chęć
poprawienia swojej kondycji i sylwetki, wszak nadchodzą ciepłe dni,
kiedy chowamy zimową odzież w głąb szafy oraz odsłaniamy ciało.
Należy jednak podchodzić do planów, zwłaszcza tych dietetycznych,
z umiarem. W codziennym menu nie może zabraknąć zdrowych tłuszczów
oraz białka – ich idealnym źródłem są łatwo dostępne i
pyszne ryby Graal®.
Dziś
propozycja na pyszną sałatkę z dodatkiem pieczonego buraka,
gotowanego na parze brokuła z nutą świeżego ogórka.
Dodatek
tuńczyka sprawi, że sałatka będzie nad wyraz syta i z
charakterem!
Składniki
w dowolnych proporcjach
- puszka tuńczyka w kawałkach Graal
- burak pieczony w piekarniku
- ogórek świeży
- pomidorki koktajlowe lub śliwkowe
- brokuł gotowany na parze
- szpinak baby
- mix sałat
- glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny
- listki bazylii i czarny sezam do dekoracji
Najpierw
upiecz buraka w piekarniku do miękkości, obierz, pokrój na
plasterki i odstaw na bok.
Międzyczasie
ugotuj różyczki brokuła, odstaw do wychłodzenia.
Ogórka
obierz ,przekrój wzdłuż i usuń pestki. Otrzymane łódeczki
ogórkowe poszatkuj drobno i wymieszaj z tuńczykiem. Odstaw.
Mix
salat z dodatkiem szpinaku rozłóż na długim półmisku. Jeśli
lubisz sałatki od razu mieszane włóż do salaterki.
Ja
podałam w ten sposób, aby każdy mógł "sprawiedliwie"
nałożyć sobie swoją porcję, przeciągając ją po prostu na swój
talerz.
Dołóż
do sałat przekrojone na połówki pomidory oraz buraka.
Ostatnią
warstwą jest tuńczyk z ogórkiem i różyczki z brokuła.
Ryby
to jeden z kluczowych elementów zdrowej diety.Wpływają pozytywnie
na cały organizm człowieka, ponieważ w składzie zawierają
nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy, minerały i wiele ważnych
pierwiastków. Jest to także dobra alternatywa dla białego i
czerwonego mięsa, równie smaczna i łatwa w przygotowaniu.
Całość
posyp bazylią, dosmacz glassą sojową , a przed podaniem dodaj
czarnego sezamu.
Sałatka
gotowa!
Zdrowa
i lekka przede wszystkim...a jeśli już mowa o lekkości, to tak
możesz się poczuć wygrywając jedną z nagród w konkursie!
Zainspiruj
się wiosną z Graal® i wygraj rower – KONKURS
Chcąc
zainspirować Polki i Polaków do zdrowego stylu życia i włączenia
produktów rybnych do codziennej diety, Graal postanowił
przeprowadzić konkurs „Zainspiruj się wiosną
z Graal®”. Co tydzień, przez 9 odsłon konkursu, można wygrać rower i karty upominkowe na sportowe zakupy w sieci sklepów Decathlon. Aby wziąć w nim udział, należy kupić produkt objęty promocją (czyli wszystkie Salatino marki Graal, wszystkie tuńczyki marki Graal, wszystkie filety z makreli marki Graal) zachować paragon i dokończyć zdanie konkursowe: „Graal wiosną inspiruje mnie do…”. Zgłosić się do konkursu można zarówno za pośrednictwem formularza konkursowego: KONKURS!!!! jak i wysyłając sms* w następujący sposób: „graal.numerparagonu.odpowiedź” pod numer 4321. Szczegółowe informacje oraz regulamin dostępne są na stronie internetowej: graal.pl/konkurs. Konkurs rozpoczyna się już 1 marca i będzie trwał do 30 kwietnia 2016 roku.
z Graal®”. Co tydzień, przez 9 odsłon konkursu, można wygrać rower i karty upominkowe na sportowe zakupy w sieci sklepów Decathlon. Aby wziąć w nim udział, należy kupić produkt objęty promocją (czyli wszystkie Salatino marki Graal, wszystkie tuńczyki marki Graal, wszystkie filety z makreli marki Graal) zachować paragon i dokończyć zdanie konkursowe: „Graal wiosną inspiruje mnie do…”. Zgłosić się do konkursu można zarówno za pośrednictwem formularza konkursowego: KONKURS!!!! jak i wysyłając sms* w następujący sposób: „graal.numerparagonu.odpowiedź” pod numer 4321. Szczegółowe informacje oraz regulamin dostępne są na stronie internetowej: graal.pl/konkurs. Konkurs rozpoczyna się już 1 marca i będzie trwał do 30 kwietnia 2016 roku.
Sałatka wygląda naprawdę wytwornie. Sposób podania jest wspaniały. Muszę się nim zainspirować. Sama mam podobną długą "tacę", na której mogłabym podać tak sałatkę. Przy okazji muszę dodać, że tuńczykowe sałatki to moje ulubione. Pozdrawiam cieplutko. Miłego dnia :)
OdpowiedzUsuń