Chleb z makiem ( z automatu )
Z
braku czasu , by pilnować chleb i doglądać go, upiekłam go w
automacie do wypieku chleba. To fajna sprawa ,kiedy człowiek np.źle
się czuje, nie może wyjść z domu po pieczywo, a chce mieć
świeżutkie na drugi dzień. Dodam, że ma chrupiącą i złotą skórkę!
Dziś
u mnie chleb z makiem. Pyszny! Polecam go!
Kolejność
dodawania składników jest do zachowania!
Składniki
- 300 ml wody
- 540 g mąki typ 550 u mnie Luksusowa Młynomag
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżeczki soli u mnie różowa himalajska
- 70 g mielonego maku
- 1 duża łyżka oleju kokosowego extra virgin Skworcu
- szczypta gałki muszkatołowej
- pół opakowania suchych drożdży
Włóż
składniki do formy, nastaw program NORMALNE lub PODSTAWOWE.
I
wyjmij chleb pachnący i świeży.
Skórka
chrupiąca, miękki , nie rozlatujący środek.
Pyszny
z masłem, a u mnie?
Z
filiżanką dobrych ziółek i dżemem truskawkowym.
Pycha!
Lubię mak. Taki wypiek do mnie przemawia. Nie mam okazji często jadać chleba z makiem. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMoja mama dzisiaj taki upiekła w automacie, dzwoniła i mówiła, że wyszedł pyszny :-)
OdpowiedzUsuń