Jabłka pieczone z żurawiną,figami,śliwką i migdałami
Kochani
to chyba najzdrowsze słodycze i pozytywna dawka energii.
Dziś
u mnie jabłka pieczone w piekarniku z garścią bakalii.
Zrobicie
na prawdę szybko.
Warto
zrobić więcej , gdyż może poleżeć.Ale daję gwarancję, że raczej nie poleży.
Składniki
- jabłka
- figi suszone SYMBIO
- śliwki SYMBIO
- żurawina suszona SYMBIO
- migdały SYMBIO
- cynamon
- cukier brązowy
- opcjonalnie cukier puder
Rozgrzej
piekarnik do 200 stopni , góra i dół.
Umyj
tyle jabłek ile chcesz.
Włóż
w naczynie do zapiekania.
Do
dziurek z ogonkami wsyp trochę cukru brązowego i cynamonu, jabłka
poprusz cynamonem.
Możesz
podlać delikatnie wodą.
Włóż
do piekarnika i zapiekaj do momentu kiedy jabłka zaczną się pienić
i pęknie skórka.
Wyciągnij
na chwilkę, posyp bakaliami SYMBIO
Zapiekaj
jeszcze 5 minut.
Wyciągnij,
posyp cukrem pudrem.
Idealne
na wynos!
Moje
pojechały do kogoś do szpitala.
Idealne
słodycze, duża dawka energii!
Super
na ciepło ale na zimno...pycha!
Moja mama często takie robi. Z bakaliami najsmaczniejsze. Ale przy okazji pieczenia innych rzeczy czasem pieczemy też same jabłuszka. Pycha. Pozdrowionka! :)
OdpowiedzUsuń