Sałatka wiosenna z tuńczykiem
Wiosnę
czuć w powietrzu od dawna.
A
ja dziś na śniadanko podaję pyszną i chrupiącą sałatkę!
Co
więcej dla tych, którzy nie tolerują laktozy!
Składniki
(możecie modyfikować ilość jak chcecie)
- tuńczyk z puszki
- sałata lodowa
- rzodkiewka
- czerwona papryka
- ser Tylżycki bez laktozy ŁOWICZ
- pomidor
- vinaigrette classico z octem balsamicznym z Modeny
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- cebula dymka z piórami lub szczypior
- czarny sezam
- świeża bazylia
- ogórek
Pestki
dyni upraż na suchej patelni ,odstaw.
Sałatę
lodową umyj , oddziel każdy liść, wypłucz go, gdyż może być
gorzki.
Wszystkie
składniki odpowiednio umyj i pokrój wedle upodobania.
Dodaj
tuńczyka, ser Tylżycki bez laktozy i sezam.
Na
koniec pomidor, bazylię oraz cebulkę.
Pokrop
sosem vinaigrette. Podawaj natychmiast!
Smacznego
śniadanka!
Pycha - lubię sałatki. Zwłaszcza na wiosnę to taka lekka, smaczna propozycja na posiłek. Tuńczyk za mną chodzi ostatnio, więc jak najbardziej jestem za :D
OdpowiedzUsuń