Sałatka wiosenna z tuńczykiem


łowicz,ser tylżycki,sałatka, tuńczyk,salata,rzodkiewka,ogórek,bazylia,dymka,bez laktozy,nietolerancja laktozy,

Wiosnę czuć w powietrzu od dawna.
A ja dziś na śniadanko podaję pyszną i chrupiącą sałatkę!
Co więcej dla tych, którzy nie tolerują laktozy!



Składniki (możecie modyfikować ilość jak chcecie)
  • tuńczyk z puszki
  • sałata lodowa
  • rzodkiewka
  • czerwona papryka
  • ser Tylżycki bez laktozy ŁOWICZ
  • pomidor
  • vinaigrette classico z octem balsamicznym z Modeny
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • cebula dymka z piórami lub szczypior
  • czarny sezam
  • świeża bazylia
  • ogórek
łowicz,ser tylżycki,sałatka, tuńczyk,salata,rzodkiewka,ogórek,bazylia,dymka,bez laktozy,nietolerancja laktozy,


Pestki dyni upraż na suchej patelni ,odstaw.
Sałatę lodową umyj , oddziel każdy liść, wypłucz go, gdyż może być gorzki.
Wszystkie składniki odpowiednio umyj i pokrój wedle upodobania.
Dodaj tuńczyka, ser Tylżycki bez laktozy i sezam.
Na koniec pomidor, bazylię oraz cebulkę.
Pokrop sosem vinaigrette. Podawaj natychmiast!

łowicz,ser tylżycki,sałatka, tuńczyk,salata,rzodkiewka,ogórek,bazylia,dymka,bez laktozy,nietolerancja laktozy,

łowicz,ser tylżycki,sałatka, tuńczyk,salata,rzodkiewka,ogórek,bazylia,dymka,bez laktozy,nietolerancja laktozy,


Smacznego śniadanka!

łowicz,ser tylżycki,sałatka, tuńczyk,salata,rzodkiewka,ogórek,bazylia,dymka,bez laktozy,nietolerancja laktozy,

łowicz,ser tylżycki,sałatka, tuńczyk,salata,rzodkiewka,ogórek,bazylia,dymka,bez laktozy,nietolerancja laktozy,

Komentarze

  1. Pycha - lubię sałatki. Zwłaszcza na wiosnę to taka lekka, smaczna propozycja na posiłek. Tuńczyk za mną chodzi ostatnio, więc jak najbardziej jestem za :D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!