Deser truskawkowy na bazie maślanki z nasionami chia, daktylami, żurawiną i miętą


naturalnie zdrowe, maślanka,kefir,zdrowy koktajl,daktyle,żurawina,mięta


Nadchodzą upały , a te oznaczają niekończące się pragnienie, które trudno zagłuszyć.
Pojawiają się zachcianki na orzeźwiające napoje ,nie do końca zdrowe i na kaloryczne zimne desery.


Sami możemy sobie zrobić bombę witaminową pełną zdrowia w domowym zaciszu.
Wystarczy kilka składników i mamy deser bez wyrzeczeń ...na zdrowie!

naturalnie zdrowe, maślanka,kefir,zdrowy koktajl,daktyle,żurawina,mięta

Składniki
  • maślanka dobrze schłodzona
  • garść daktyli
  • garść żurawiny suszonej
  • daktyle
  • truskawki
  • listki mięty lub bazylia
    Łyżkę nasion zalej w szklance zimną wodą, tak aby napęczniały. Mniej więcej pół szklanki wody.
naturalnie zdrowe, maślanka,kefir,zdrowy koktajl,daktyle,żurawina,mięta

Do blendera o dużej mocy wrzuć umyte truskawki, suszoną żurawinę i wlej maślankę. Zmiksuj na gładko, przelej do wysokich szklanek i dodaj napęczniałych nasion chia.
Wkrój suszone daktyle, udekoruj miętą.
Pij na zdrowie!

naturalnie zdrowe, maślanka,kefir,zdrowy koktajl,daktyle,żurawina,mięta

Dodatek suszonych owoców ubogaci truskawkową maślankę, a daktyle dodatkowo napełnią ją naturalną słodyczą.
Naturalne i zdrowe produkty możecie znaleźć w 
Smacznego orzeźwienia!


naturalnie zdrowe, maślanka,kefir,zdrowy koktajl,daktyle,żurawina,mięta



Truskawkowe pole & naturalnie zdrowe

Komentarze

  1. Wypiłabym z wielką chęcią taki deserek. Smaki z natury :) Poezja! Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!