Pyszne i szybkie ciasto z jabłkami i płatkami migdałów


ciasto z jablkami,łatwe ciasto,szarlotka,jabłecznik,szybkie ciasto jablkowe,jabłka w cieście,

Kochani , to ciasto zrobicie szybko. Dodatkowo będzie pyszne i szybko zniknie.
Nie ma opcji żeby nie wyszło.
Jest proste i nadaje się na każdą imprezę i spotkanie.
Można je przewieźć dokądkolwiek, a najlepiej , jak zwykle, smakuje na drugi dzień!


Składniki
  • półtorej szklanki mąki pszennej
  • 4 jaja
  • 2 łyżeczki (płaskie) proszku do pieczenia
  • 150 g masła
  • szklanka cukru
  • cukier puder do posypania
  • płatki migdałów
  • kilka jabłek pokrojonych w kostkę + cynamon
ciasto z jablkami,łatwe ciasto,szarlotka,jabłecznik,szybkie ciasto jablkowe,jabłka w cieście,

ciasto z jablkami,łatwe ciasto,szarlotka,jabłecznik,szybkie ciasto jablkowe,jabłka w cieście,

Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Obtocz w cynamonie.Rozpuść masło. Wystudź.
Cukier utrzyj z jajami na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciągle miksując dodaj rozpuszczone masło.
Do ciasta dodaj jabłka i wymieszaj łopatką.
Keksówkę, dość długą , wyłóż papierem.
Wyłóż i wyrównaj ciasto. Posyp płatkami migdałów.

ciasto z jablkami,łatwe ciasto,szarlotka,jabłecznik,szybkie ciasto jablkowe,jabłka w cieście,

ciasto z jablkami,łatwe ciasto,szarlotka,jabłecznik,szybkie ciasto jablkowe,jabłka w cieście,

Piecz w 180 stopniach na złoty kolor, mniej więcej 45- 55 minut.
Sprawdzaj patyczkiem, są różne piekarniki!
Posyp cukrem pudrem.
Pokrój w plastry.

Pyszne ciasto gotowe!

ciasto z jablkami,łatwe ciasto,szarlotka,jabłecznik,szybkie ciasto jablkowe,jabłka w cieście,

ciasto z jablkami,łatwe ciasto,szarlotka,jabłecznik,szybkie ciasto jablkowe,jabłka w cieście,

Komentarze

  1. Musze to zrobic -jutro mamy impreze urodzinowa wyglada wspaniale -dziekuje za przepis powodzenia .

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda cudownie, upiekę sobie takie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Upiekłam ciasto z połowy składników, tak w sam raz na blaszkę keksowke. Ciasto wyszło przepyszne, mięciutkie i puchate. Użyłam jedno jabłko i następnym razem z pewnością dodam dwa. Dziękuję za wspaniały przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!