Śledzie pod pierzynką


sledzie pod pierzynka,sledzie,salatka sledziowa,folwark majonez,skworcu,

Popularna przekąska śledziowa, uwielbiam ją.
Łatwa w przygotowaniu sałatka warstwowa ze śledziem.
U mnie gościła w Święta, zagości też w Sylwestra.
Prosta w przygotowaniu i zjawiskowa.

Składniki
  • 6 łyżek majonezu
  • 5 filetów śledziowych
  • 3 szt ogórka konserwowego
  • 1 cebula
  • 3 sztuki ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 3 ugotowane czerwone buraki
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • opcjonalnie ser żółty tarty do dekoracji
  • szczypiorek
sledzie pod pierzynka,sledzie,salatka sledziowa,folwark majonez,skworcu,


Sałatkę możesz przygotować w jednym przeźroczystym wysokim naczyniu.U mnie wyszło kilka dużych szklanek.
Filety śledziowe należy moczyć około godziny w zimnej wodzie, następnie przepłukać i pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa , pozbawione skórki również kroimy w kostkę.
Na dnie naczynia układamy kolejno, warstwami- śledzie, majonez,pieprz,cebulę,ogórki,ziemniaki,majonez,pieprz,buraki,majonez,pieprz ,jajka, lub jak chcesz,wedle uznania.
Jeśli chcesz posyp sałatkę tartym żółtym serem, u mnie jest szczypiorek.
Włóż do lodówki, podawaj na drugi dzień.

Pysznie!

sledzie pod pierzynka,sledzie,salatka sledziowa,folwark majonez,skworcu,

Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!