Szczypiorkowa pasta do przekąsek z sera twarogowego i feta
Pasta
do chleba, przekąsek, wytrawnych małych
dań do ręki ,jest zawsze mile widziana. Takie smarowidła ułatwią
nam przygotowanie wielu przekąsek, koreczków, roladek. Właściwie
trzy aromatyczne składniki ,a efekt osiągnięty!
Podaję
przepis na pastę, która nadaje się do wszystkiego. Pomimo
szczypiorku jest delikatna, lekko słona i pyszna!Ze względu na ser feta pasuje do wszystkiego-przekąski,kanapki,krakersów,wytrawnych ciasteczek!
Składniki
- opakowanie feta, u mnie 190 g
- 150 g sera twarogowego z kostki
- pół wiązki szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie trochę śmietany 30% ,ale tylko w przypadku ,kiedy pasta okaże się zbyt twarda.
Wszystkie
składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na krem.
Przechowuj
w szklanym pojemniku w lodówce. To lepsze, o niebo lepsze od
wszystkich smarowideł i gotowych serków z półek sklepowych.
Smacznego!
fajna pasta:)
OdpowiedzUsuń