Warsztaty z Sokołów - wspomnienia – fotorelacja
13
lutego w Akademii Smaku Sokołów odbyły się warsztaty kulinarne
pod wodzą szefa kuchni Dominika Moskalenko i z gościem specjalnym
Moniką Mrozowską.
Dworek
w Woli Suchożebrskiej to miejsce klimatyczne i ciepłe.
Temat
warsztatów – "Nowa linia warzywna".
Razem
ze mną pojechała Sara. Dziewczynka ciekawa kuchni od kuchni.
Czasami KUCHNIA to POLE WALKI :-)
Moja
córka jest niezwykle bezpośrednia i szczera.
Kiedy
poprosiłam ją o przyniesienie aparatu fotograficznego, w ciągu
kilku minut zrobiła kilka zdjęć, w tym jedno dość bezpośrednio.W sumie kiedy-nie mam pojęcia :-)
Na
warsztatach przedstawiono nam między innymi nową piramidę
żywieniową.
Wreszcie
uległa zmianie.
Co
gotowaliśmy?
1/
Chleb Chapati z przepisu Moniki Mrozowskiej
2/
Barszcz z mlekiem kokosowym z przepisu Moniki Mrozowskiej
3/
Pierogi z pasztetem warzywnym Sokołów z przepisu Dominika
Moskalenko
4/
Deser buber z przepisu Dominika Moskalenko, który to deser robiłyśmy
wspólnie ze znajomymi, a Sara osobiście dekorowała i nadzorowała,
aby każdy sprawiedliwie dostał tę samą ilość wiśni.
Po
raz kolejny spora dawka wiedzy, sekrety i sekreciki.
Okazja
do spotkania z przyjaciółkami w miejscu , w którym nigdy byśmy
się pewnie nie spotkały prywatnie.
Bycie
razem.
Naturalnie!
I
nawet jeśli czasem coś nie odpaliło, to nikt nie stał bezczynnie...każdy chciał wiedzieć
dlaczego :-)
Fajnie
jest usiąść przy stole z "Majką" i tak po prostu
pogadać jak RODZINA przy stole :-)
Oprócz
znakomitego jedzenia, była też spora dawka wiedzy, ćwiczenia
fizyczne..tak..tak na macie :-)
Dzień
zleciał nam nie wiadomo kiedy w zasadzie.
I
trzeba było wracać do Warszawy.
Oby
więcej takich spotkań.
Pysznych,
przyjaznych i naturalnie od serca.
Firmie
Sokołów dziękuję za zaproszenie.
Wspaniała relacja :-) Zazdroszczę Ci nieopisanie, bo uwielbiam Monikę Mrozowską. Mam obie jej książki. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa fotorelacja :) Gratuluję udanych i sympatycznych warsztatów :)
OdpowiedzUsuń