Bataty po azjatycku z marynowanym burakiem, pestkami dyni ,jagodami goji i parmezanem



batat,dania azjatyckie,buraki marynowane plastry orzech,olej kokosowy woj len,olej lniany woj len,parmiggiano reggiano,

Po świątecznym nadmiarze mieszanek wszelakich ,polecam danie szybkie, zdrowe i pyszne!
Poczujecie się lekko.


Składniki

batat,dania azjatyckie,buraki marynowane plastry orzech,olej kokosowy woj len,olej lniany woj len,parmiggiano reggiano,

batat,dania azjatyckie,buraki marynowane plastry orzech,olej kokosowy woj len,olej lniany woj len,parmiggiano reggiano,

Olej kokosowy rozgrzej na dużej patelni, wrzuć mieszankę azjatycką i pokrojone w cząstki bataty.
Dosmacz solą i pieprzem.
Duś pod przykryciem.
Gdy wszystko zmięknie zetrzyj po wierzchu rzodkiewkę, opcjonalnie.
Dodaj świeże listki bazylii.
batat,dania azjatyckie,buraki marynowane plastry orzech,olej kokosowy woj len,olej lniany woj len,parmiggiano reggiano,

Posyp prażonymi pestkami dyni, jagodami goji oraz parmezanem.
Przed podaniem bezpośrednio na talerzach dosmacz całość olejem lnianym.
Po dwie łyżeczki na talerz. Dodaj marynowane buraki pokrojone w paski.

Smacznego i zdrowia!

batat,dania azjatyckie,buraki marynowane plastry orzech,olej kokosowy woj len,olej lniany woj len,parmiggiano reggiano,

batat,dania azjatyckie,buraki marynowane plastry orzech,olej kokosowy woj len,olej lniany woj len,parmiggiano reggiano,

batat,dania azjatyckie,buraki marynowane plastry orzech,olej kokosowy woj len,olej lniany woj len,parmiggiano reggiano,

Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!