Bataty po azjatycku z marynowanym burakiem, pestkami dyni ,jagodami goji i parmezanem
Po
świątecznym nadmiarze mieszanek wszelakich ,polecam danie szybkie,
zdrowe i pyszne!
Poczujecie
się lekko.
Składniki
- 2 bataty lub 2 duży
- mieszanka azjatycka na patelnię z grzybami mun
- rzodkiewka
- jagody goji
- pestki dyni
- świeża bazylia
- parmezan
- sól himalajska drobna różowa do smaku
Olej
kokosowy rozgrzej na dużej patelni, wrzuć mieszankę azjatycką i
pokrojone w cząstki bataty.
Dosmacz
solą i pieprzem.
Duś
pod przykryciem.
Gdy
wszystko zmięknie zetrzyj po wierzchu rzodkiewkę, opcjonalnie.
Dodaj
świeże listki bazylii.
Posyp
prażonymi pestkami dyni, jagodami goji oraz parmezanem.
Przed
podaniem bezpośrednio na talerzach dosmacz całość olejem lnianym.
Po
dwie łyżeczki na talerz. Dodaj marynowane buraki pokrojone w paski.
Smacznego
i zdrowia!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!