Piernik na piwie z herbatą

powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,


To bardzo stary przepis. Niezawodny. Piernik taki poleży nawet dwa tygodnie.Jak dotrwa.
Jest wilgotny,aromatyczny i nie zatyka.


Składniki
  • 500 g mąki tortowej
  • 300 g cukru  trzcinowego
  • 250 g sztucznego miodu
  • 1 szklanka ciemnego piwa
  • pół szklanki herbaty z 2 torebek Magic Apple
powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,

powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,

powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,

Przygotuj herbatę, wystudź.Masło rozpuść , lekko wystudź i ubijaj razem z cukrem. Dodaj po jednym żółtku i ubij na puszystą masę. Ciągle miksując wlej piwo,herbatę dodaj sodę, kakao oraz przyprawę do piernika.
Następnie wsypać mąkę i już wymieszać łyżką.Ubić białka-same bez cukru-i wmieszać w ciasto łopatką.Wlać ciasto do foremki i piec godzinę w temperaturze 200 stopni.
Wystudzone ciasto można pokryć polewą czekoladową i posypać wiórkami czekoladowymi lub płatkami migdałowymi!

powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,


Lub przekroić i przełożyć powidłami śliwkowymi z rumem.

powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,

Pycha!

powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,

powidła sliwkowe z rumem orzech,kakao naturalne skworcu,herbaty teekanne,piernik na piwie,dojrzewający piernik,


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!