Biała kiełbasa z warzywami po azjatycku
...ale
podana po włosku!
Nie
wiedziałam jak zatytułować to pyszne danie.
Niezwykle
proste danie.
Soczyste
i aromatyczne.
Zrobicie
je w krótkim czasie i tak na prawdę w tym daniu liczy się bardzo
dobrej jakości biała kiełbasa.
Składniki
- biała kiełbasa /surowa
- warzywa na patelnię, mieszanka azjatycka z pędami bambusa i grzybami mun
- opcjonalnie 100 ml czerwonego wytrawnego wina
- świeża bazylia
- tarty parmezan
- oliwa z oliwek do podania
- olej kokosowy extra virgin do smażenia
Rozgrzej
patelnię ,dodaj niewielką ilość oleju kokosowego. Gdy się dobrze
rozgrzeje,wrzuć pokrojoną w kawałki białą kiełbasę. Podsmaż.
Wlej
czerwone wino i duś jeszcze chwilę.
Następnie
wrzuć mieszankę warzywną, przykryj pokrywką i duś na małym
ogniu do momentu ,kiedy pędy bambusa będą miękkie.
Rozłóż
na talerze, posyp obficie parmezanem, dodaj bazylię i gotowe!
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!