Biała kiełbasa z warzywami po azjatycku

skworcu olej kokosowy,biała kiełbasa,warzywa na patelnię,parmezan,szybkie danie,


...ale podana po włosku!
Nie wiedziałam jak zatytułować to pyszne danie.
Niezwykle proste danie.
Soczyste i aromatyczne.
Zrobicie je w krótkim czasie i tak na prawdę w tym daniu liczy się bardzo dobrej jakości biała kiełbasa.



Składniki
  • biała kiełbasa /surowa
  • warzywa na patelnię, mieszanka azjatycka z pędami bambusa i grzybami mun
  • opcjonalnie 100 ml czerwonego wytrawnego wina
  • świeża bazylia
  • tarty parmezan
  • oliwa z oliwek do podania
skworcu olej kokosowy,biała kiełbasa,warzywa na patelnię,parmezan,szybkie danie,

skworcu olej kokosowy,biała kiełbasa,warzywa na patelnię,parmezan,szybkie danie,

Rozgrzej patelnię ,dodaj niewielką ilość oleju kokosowego. Gdy się dobrze rozgrzeje,wrzuć pokrojoną w kawałki białą kiełbasę. Podsmaż.
Wlej czerwone wino i duś jeszcze chwilę.
Następnie wrzuć mieszankę warzywną, przykryj pokrywką i duś na małym ogniu do momentu ,kiedy pędy bambusa będą miękkie.
Rozłóż na talerze, posyp obficie parmezanem, dodaj bazylię i gotowe!

Smacznego!

skworcu olej kokosowy,biała kiełbasa,warzywa na patelnię,parmezan,szybkie danie,

skworcu olej kokosowy,biała kiełbasa,warzywa na patelnię,parmezan,szybkie danie,

Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!