Piersi indycze duszone w porach, suszonej śliwce i leczo paprykowym podane z kaszą jaglaną


leczo paprykowe orzech,pieprz balkanski skworcu,sól himalajska skworcu,kasza jaglana skworcu,zdrowe jedzenie



To dość szybkie i nieskomplikowane danie. Co ważne powstało zupełnie przypadkowo. Takie dania lubię najbardziej.Pysznie!


Składniki
leczo paprykowe orzech,pieprz balkanski skworcu,sól himalajska skworcu,kasza jaglana skworcu,zdrowe jedzenie

leczo paprykowe orzech,pieprz balkanski skworcu,sól himalajska skworcu,kasza jaglana skworcu,zdrowe jedzenie


Piersi pokrój na kawałki, posól, dosmacz oliwą z oliwek i pieprzem bałkańskim ,wymieszaj i odstaw na godzinę do lodówki.
Po tym czasie ,rozgrzej dużą patelnię, wrzuć mięso, pokrojone pory i śliwki suszone, duś pod przykryciem do miękkości pora.Wlej leczo,dołóż bazylii.
leczo paprykowe orzech,pieprz balkanski skworcu,sól himalajska skworcu,kasza jaglana skworcu,zdrowe jedzenie

leczo paprykowe orzech,pieprz balkanski skworcu,sól himalajska skworcu,kasza jaglana skworcu,zdrowe jedzenie

leczo paprykowe orzech,pieprz balkanski skworcu,sól himalajska skworcu,kasza jaglana skworcu,zdrowe jedzenie


leczo paprykowe orzech,pieprz balkanski skworcu,sól himalajska skworcu,kasza jaglana skworcu,zdrowe jedzenie

leczo paprykowe orzech,pieprz balkanski skworcu,sól himalajska skworcu,kasza jaglana skworcu,zdrowe jedzenie

Ugotowaną kaszę jaglaną wsyp na talerz. Przykryj leczo z indykiem i śliwkami.
Podawaj z listkami bazylii. Moje dzieci dodatkowo sypią sobie od serca ser Parmezan.
Smacznego!

leczo paprykowe orzech,pieprz balkanski skworcu,sól himalajska skworcu,kasza jaglana skworcu,zdrowe jedzenie


Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!