Sernik bez pieczenia z marmoladą różaną na spodzie z herbatników

sernik bezpieczenia,marmolada różana orzech, szybkie ciasto,


To przepis dla tych, którzy nie mają czasu na piekarnik, a lubią zjeść ciasteczko zrobione w domu.
Idealne do kawy, na spotkanie z przyjaciółką.
Gwóźdź tkwi w prostocie!

sernik bezpieczenia,marmolada różana orzech, szybkie ciasto,

Składniki
  • herbatniki (ilość zależy od wielkości blaszki)
  • 400 g gęstego serka homogenizowanego waniliowego
  • 3 płaskie łyżki żelatyny
  • opcjonalnie cukier puder
sernik bezpieczenia,marmolada różana orzech, szybkie ciasto,

Żelatynę rozpuść w odrobinie wody,wymieszaj, lekko podgrzej i dodaj 2 łyżki serka homogenizowanego. Wymieszaj dokładnie i wlej do reszty serka i dokładnie zmiksuj. Żelatyna musi się dokładnie rozpuścić. Jeśli ser wydaje się Wam mało słodki, to jest ten moment ,kiedy można wmiksować w niego trochę cukru pudru.

Blachę wykładamy herbatnikami. Wykładamy masę serową na herbatnikach i dajemy całość do lodówki , aby masa serowa zaczęła twardnieć. Następnie wyciągamy i delikatnie smarujemy wierzch sera marmoladą i przykrywamy ją pokruszonymi już herbatnikami. I w zasadzie ciacho jest już gotowe.
Wkładamy do lodówki, aby sernik ściął się dokładnie.
Najlepszy na drugi dzień!
Smacznego!

sernik bezpieczenia,marmolada różana orzech, szybkie ciasto,






Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!