Biała kiełbasa pieczona w piwie z dodatkami

kiełbasa na piwie,majonez kielecki,musztarda kielecka,ketchup kielecki,helio natura berberys suszony,warka radler malina z cytryną,skworcu sól himajaska różowa,skworcu pieprz ziołowy,olej lniany,danie na grilla,


Pogoda nas nie rozpieszcza. Wiatr taki, że nie ma mowy o grillowaniu.
 Ale to nie znaczy, że majówka będzie nieudana, niesmaczna.
Majówka będzie extra!


Proponuję fajne danie. Sprawdzi się nie tylko na majówce, ale w każdej sytuacji, kiedy będziemy mieli ochotę na łyk dobrego piwa (u mnie Warka Radler malina z cytryną) i kiełbaskę!

kiełbasa na piwie,majonez kielecki,musztarda kielecka,ketchup kielecki,helio natura berberys suszony,warka radler malina z cytryną,skworcu sól himajaska różowa,skworcu pieprz ziołowy,olej lniany,danie na grilla,

kiełbasa na piwie,majonez kielecki,musztarda kielecka,ketchup kielecki,helio natura berberys suszony,warka radler malina z cytryną,skworcu sól himajaska różowa,skworcu pieprz ziołowy,olej lniany,danie na grilla,

Składniki
kiełbasa na piwie,majonez kielecki,musztarda kielecka,ketchup kielecki,helio natura berberys suszony,warka radler malina z cytryną,skworcu sól himajaska różowa,skworcu pieprz ziołowy,olej lniany,danie na grilla,

Dodatkowo u mnie nowa Radler Warka malina z cytryną


Wykonanie
Cebulę obierz, połowę pokrój w pióra a drugą połowę w kostkę.Pióra ułóż na dnie naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą z oliwek. Przygotuj sos musztardowo-miodowy. Do miseczki włóż miód, musztardę,przyprawy- wymieszaj. Sosem wysmaruj kiełbasę i dodaj cebulę pokrojona w kosteczkę.
Wlej delikatnie piwo do mniej więcej 1/3 wysokości kiełbasy.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Włóż naczynie z kiełbasą i piecz około 40 minut- góra i dół.

kiełbasa na piwie,majonez kielecki,musztarda kielecka,ketchup kielecki,helio natura berberys suszony,warka radler malina z cytryną,skworcu sól himajaska różowa,skworcu pieprz ziołowy,olej lniany,danie na grilla,

Międzyczasie wyłóż sałatę na półmiski. Posól, dołóż plastry buraka, oliwki, czarnuszkę, skrop olejem lnianym lub oliwą z oliwek.

kiełbasa na piwie,majonez kielecki,musztarda kielecka,ketchup kielecki,helio natura berberys suszony,warka radler malina z cytryną,skworcu sól himajaska różowa,skworcu pieprz ziołowy,olej lniany,danie na grilla,

kiełbasa na piwie,majonez kielecki,musztarda kielecka,ketchup kielecki,helio natura berberys suszony,warka radler malina z cytryną,skworcu sól himajaska różowa,skworcu pieprz ziołowy,olej lniany,danie na grilla,

Gotową kiełbasę połóż na sałacie. Posyp kiełbasę suszonym berberysem oraz całość , jeśli lubisz, dość obficie-rzeżuchą.

kiełbasa na piwie,majonez kielecki,musztarda kielecka,ketchup kielecki,helio natura berberys suszony,warka radler malina z cytryną,skworcu sól himajaska różowa,skworcu pieprz ziołowy,olej lniany,danie na grilla,

kiełbasa na piwie,majonez kielecki,musztarda kielecka,ketchup kielecki,helio natura berberys suszony,warka radler malina z cytryną,skworcu sól himajaska różowa,skworcu pieprz ziołowy,olej lniany,danie na grilla,

Podałam z piwem. Niektórzy jednak poprosili dodatkowo o ketchup oraz musztardę .
Smacznie i daje radę w niepogodę!

kiełbasa na piwie,majonez kielecki,musztarda kielecka,ketchup kielecki,helio natura berberys suszony,warka radler malina z cytryną,skworcu sól himajaska różowa,skworcu pieprz ziołowy,olej lniany,danie na grilla,

kiełbasa na piwie,majonez kielecki,musztarda kielecka,ketchup kielecki,helio natura berberys suszony,warka radler malina z cytryną,skworcu sól himajaska różowa,skworcu pieprz ziołowy,olej lniany,danie na grilla,


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!