Pyszna pasta do chleba
pasty
do chleba cieszą się sporym zainteresowaniem. Są bardzo podzielne
i pyszne. Można je zrobić niemal z wszystkiego . Są zdrowe i dodają
nam energii.To również idealny sposób na włożenie czegoś więcej
do środka dla dziecka niejadka.
Składniki
- twaróg u mnie 250 g
- pomidor bez skórki
- ogórek bez skórki starty na dużych oczkach
- świeży majeranek
- ząbek czosnku
- szczypta soli, u mnie himalajska różowa
- łyżka oleju z ostropestu tłoczonego na zimno
Dlaczego
olej z ostropestu? Olej z ostropestu
oczyszcza skutecznie organizm z toksyn występujących w powietrzu,
pożywieniu, wodzie oraz w roślinach. Jest niezastąpiony w
kuracjach związanych z wątrobą, sercem oraz układem
odpornościowym. Przyczynia się do zwiększenia krzepliwości krwi,
krwawień, np.z nosa,żylaków odbytu lub jelita grubego. Stosowany
zewnętrznie: przyspiesza gojenie się ran, owrzodzeń, odleżyn.
Zalecany przy egzemie, łuszczycy i pękającej skórze.
Niezastąpiony w pastach serowych, można go idealnie zakamuflować.
Jedzony zawsze na zimno.
Wszystkie
składniki wrzuć do miski i utrzyj pastę. Mnie pomógł robot.
Pastę
przechowuj w lodówce szczelnie zamkniętą w szklanym pojemniku.
Moje
dzieci jedzą ją nawet bez chleba, łyżeczką.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!